16 lecții de viață pe care le primești când lucrezi într-un bar


1. dacă nu ești îndemânatic, rapid, atent la detalii și capabil să auzi 2-3 clienți deodată, nu ai ce căuta în spatele barului.

2. oamenii care lasă tips puțin, sunt cei mai nașpa oameni și de foarte multe ori, sunt oameni nașpa nu doar pentru că sunt zgârciți.

3. de fapt, trebuie să mă corectez: cei mai nașpa oameni sunt cei care lasă tips puțin sau chiar deloc și pe lângă asta îți lasă un mesaj grosolan sau sarcastic pe nota de plată

4. diferența dintre oamenii care au lucrat într-un bar sau un restaurant și oamenii care nu făcut asta, e clar vizibilă. și de cele mai multe ori se observă prin gradul de respect pe care îl arată față de cei care aduc mâncarea/băutura la masă.

5. fă viața ușoară celor de după bar și ei o vor face ușoară pe a ta. oriunde ai munci, funcționează sistemul o mână spală pe alta.

6. nu e absolut nicio rușine în a bea o băutură pe care clientul a trimis-o înapoi la bar pentru că s-a creat o confuzie sau pentru că, clientul este extrem de pretențios și vrea ca ce a comandat să arate perfect (mi se pare și normal). oamenii care te vor judeca pentru așa ceva, sunt oamenii care nu cunosc bucuria de a bea o halbă de silva brună atunci când aproape mori de sete.

7. cel mai important prieten pe care ți-l poți face într-un bar/restaurant, este colegul/colega care îți va ține locul atunci când vrei și tu să mănânci ceva.

8. vor fi mulți oameni care se vor uita de sus la tine pentru că lucrezi într-un bar și servești la masă. aceștia te vor trata cu dispreț și superioritate. tot ce trebuie să faci este să treci peste și să nu fii la fel.

9. e cel mai mișto când bucătarul încearcă chestii noi și tu trebuie să le guști. cel mai bun prieten pe care poți să-l ai sau să ți-l faci, e un bucătar bun.

10. trebuie să te aștepți la remarci nașpa din partea clienților care se îmbată. life goes on.

11. un bun manager de bar este cel care le închide gura acestor clienți pentru că preferă să piardă banii de la acel client decât să accepte ca cineva să îi trateze nașpa pe angajații lui.

12. nu există experiență mai nașpa decât aia când intri în tură și ai o mahmureală brutală.

13. dacă nu te împrietenești cu barmanul, vei avea o viață grea. și asta ai să vezi că este o treabă valabilă și în alte baruri în care nu lucrezi. tratează-l pe barman cum trebuie și te va trata și el la fel.

14. să nu fii niciodată acea persoană care vine fix când barul se pregătește de închidere. și dacă totuși faci așa ceva, nu suge 3 ore la o halbă de bere.

15. oricine care lucrează într-un bar/restaurant, are un produs pe care efectiv îl adoră. ajung să îl și viseze. pentru mine e silva brună. e ca un drog.

16. când ești liber și te duci la o bere cu prietenii în barul în care lucrezi. te simți ca acasă. e cel mai mișto feeling.

+ There are no comments

Add yours