#4 – limbajul


facebookLogoregulile unui domn

degeaba te comporți frumos, arăți bine și miroși frumos, dacă din gura ta ies numai cuvinte obscene și înjuri mai des decât i-a înjurat pițurcă aseară pe jucătorii noștri. ei meritau să fie înjurați și nu se putea găsi om mai bun pentru treaba asta decât pițurcă, care nu trebuie să-și facă griji pentru limbaj pentru că el nu e domn.

hai să revenim. nu trebuie să înjuri. niciodată. indiferent de circumstanțe. nu trebuie să te implici în conversații vulgare. în cazul în care nu te poți abține la un moment dat să înjuri, cea mai bună soluție este să îți cobori foarte mult tonul vocii, până acolo încât cei din jur să nu te audă.

oxcgn-swearing

prin limbaj nu trebuie să înțelegem că este vorba doar despre a vorbi urât. printr-un limbaj frumos și adecvat, trebuie să înțelegem și limbajul de curtoazie. întotdeauna trebuie să fii pregătit să pui întrebări de genul “cum a fost ziua ta?” sau “te pot ajuta cumva?”.

așa cum v-am mai spus, eu învăț odată cu voi să fiu un domn. nu dau lecții ci învăț cu voi lecții. de aceea, vă întreb și pe voi, pentru că am găsit o chestie care poate că totuși este prea mult. zice așa: un domn ar trebui să întrebe întotdeauna ‘pot să te sărut?’ și nu să o facă fără a întreba.

vouă cum vi se pare regula asta? exagerată sau potrivită?

+ There are no comments

Add yours