8 chestii pe care aș vrea să nu le mai faci pe facebook


viața pe facebook e la fel de grea ca viața reală. ba poate chiar mai grea! pentru că în viața reală întâlnești doar persoanele pe care vrei să le întâlnești și câteva întâmplător, în timp ce pe facebook sky is the limit. așa cum sunt unele lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când ieși din casă, așa sunt și unele lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când ești pe facebook.

tăguitul aiurea – e de tot căcatul să pui o poză random și să te apuci să tăguiești persoane la fel de random. asta se întâmplă de obicei de paște când pune cineva niște oău ș-un iepure și dă-i blană la tăguit. de crăciun o lumânare șmecheră arzând și dă-i cu tăguitul în draci. și la fel când e o zi de nume. frate sau soră, dă-le un mesaj pe telefon sau pe facebook și o să aprecieze mai mult.

dă-mi like la pagină – okeeey, înțeleg că ai creat o nouă pagină pentru business-ul tău sau ce pasiuni mai ai tu, dar nu e nevoie să mă inviți să îți plac o pagină goală. fo real! e de căcat. mai degrabă, decât să faci asta, poți să creezi conținut pe acea pagină și să îl share-uiești pe profilul tău (ca să-l vadă și prietenii tăi) și dacă oamenii vor găsi interesant ce postezi tu acolo, vor da like din propria inițiativă și vor urmări ce faci tu acolo. șansele sunt foarte mari ca cei pe care îi stresezi cu cerșitul unui like la pagină, să nu mai intre pe acea pagină like ever. nu te diferențiezi deloc de ionel care cerșește la metrou la unirii așa că nu mai face asta…mesajcum sună de fapt

requesturi pentru aplicații și jocuri tâmpite – dacă stai toată ziua pe facebook ca să te joci farmville sau candy crush, să răspunzi la întrebări tâmpite pe ask.fm, asta ar trebui să fie destul de jenant deja și ultimul lucru pe care ar trebui să îl faci ever, e să te apuci să devii agasant cu invitatul oamenilor din lista ta de cunoștințe, să devină la fel de tâmpiți ca tine. n-are rost să vă explic la câți le-am dat unfriend pentru asta și cât de mare e block list-ul meu pentru astfel de comportament.

invitație la event-uri tâmpite – sunt onorat că vrei să particip la seara ta de pomină în satu mare, dar nu sunt sigur că voi reuși să ajung la timp. atunci când trimiți invitație în masă la toată lista ta, te face să pari disperat, nepăsător și spammer.încetează.

poking alandala – încă de la bun început, această opțiune mi s-a părut o glumă, dar este o glumă proastă și băieții de la facebook ar trebui să scoată această opțiune pentru că este de-a dreptul enervantă. nu am înțeles niciodată ce a însemnat când am fost ‘ciupit’ pe facebook. nu văd absolut nicio situație în care opțiunea asta ar fi de folos.poke sergiu nicolaescu

sugerează prieteni aiurea – încetează să mai sugerezi prieteni aiurea. arăt chiar așa singuratic încât te apuci să faci asta? te crezi vreun mircea radu pe când lucra la antenă și nu știu eu? chill dă fuck out că e creepy. mai degrabă mă face să mă gândesc de ce căcat te am pe tine în lista de prieteni decât să îmi măresc lista aia. eu sunt bine mersi, nu-mi trebuiesc cei 4,999 de prieteni pe facebook, ok? mersi de înțelegere.

adăugatul în grupuri aiurea pe facebook – asta e la fel ca treaba cu pagina. ți-ai făcut un grup numit cerșetorii anonimi și te-ai gândit că ‘uite-l și pe grecu, de când așteaptă fraieru’ să creez eu grupul ăsta ca să-l bag și pe el’. ei bine, mai gândește-te. când am nevoie de ceva, caut eu. mulțumesc pentru intenție, dar nu mulțumesc.

mesaje fără sens și mesaje în masă – încetează să mai dai mesaje la enșpe mii de oameni deodată. din aceeași categorie cu ‘dă like la pagina asta’ vin și mesajele de genul ‘votează-mă pe mine în concursul ăsta tâmpit, pe care oricum n-am nicio șansă să-l câștig’. oamenii de obicei urăsc genul ăsta de abordare. singura dată când mi s-a părut ok să primesc un astfel de mesaj, cu alți enșpe mii de oameni în el, a fost atunci când s-a încercat o reuniune a foștilor colegi de liceu. atât. și dacă totuși simți nevoia aia mare că vrei să zici ceva, personalizează dracului mesajul ăla, că o să fii luat drept mare spammer…te rog voteazăce raspuns poti primiașa că, dacă ești una din milioanele de persoane care face unul sau toate lucrurile de mai sus, e cazul să schimbi macazul. vei avea mai multe șanse de reușită în orice ai face. dacă vrei să obții tot mai multe aprecieri, încearcă să faci lucruri care merită apreciate. că nu cred că în viața reală faci așa: ‘hey, încerc să devin un om mai bun și apreciat de cei din jur. ai vrea te rog să te plimbi pe la unirii, universitate și romană și să le spui oamenilor ce de treabă sunt eu?’

 

2 Comments

Add yours
 1. anonim

  Buna treaba cu articolul asta dar ai uitat sa zici de:
  – cererile de prietenie de la oameni pe care nu-i cunosti sau de la conturi fake
  – astia care lucreaza la un bar, terasa, restaurant sau club si dau invite la toate evenimentele pe care le organizeaza
  – invitatiile sa sustii nu stiu ce cauza cum ar fi eutanasierea cainilor sau salvati rosia montana
  Si mai sunt cateva care meritau mentionate dar nu imi amintesc acum :)))
  Revin 😀

+ Leave a Comment