‘are balta pește’


dus-întors cu autostop, povești din care am lecții de învățat, distracție, muzică relativ bună, oameni noi întâlniți, unii mai mișto, altii nu prea. ăsta ar fi bilanțul weekendului din vamă. sunt două chestii pe care vreau neapărat să le scriu, restul rămân pentru mine.

bun. vineri pe la 2 termin de făcut bagajul pentru vamă. pe la 12 primisem un telefon să mă întrebe unde sunt, dacă am plecat și că atunci când ajung acolo, mă așteaptă la molotov c-o bere rece. în continuare bun. și fac autostopul chiar dacă anul trecut am pățit ce am pățit cu horvath. n-am stat nici 2 minute să aștept pentru că trage pe dreapta o tipă cu un ford și-mi zice să mă urc. să aflu că are 39 de ani (i-aș fi dat maxim 30), marketing manager la o firmă de it și recent divorțată după un mariaj de 6 ani. și-a pris soțul cu una la ei în casă, într-o zi când a venit și ea mai devreme acasă. clasic. dar tipa vrea să se distreze acum, a terminat de plâns. ea îmi tot povestește de necazurile ei, eu de ale mele și concluzionează: ‘lasă grecule, are balta pește cât cuprinde’. n-am fost de acord cu treaba asta și nici nu voi putea fi vreodată.

are balta pește‘are balta pește’ e o vorbă care poate doar să-ți ridice moralul și atât. și asta doar temporar. te poți ghida după așa vorbă doar dacă ești după cantitate și nu după calitate. da, fete și băieți sunt destui. dacă ai ‘prins’ toți peștii din bucurești, ai oricând la dispoziție celelalte orașe. dacă vrei cantitate. nu mai suntem 22 de milioane, dar măcar de-un milion faci tu rost nu?

da, balta nu are prea multe pește. și cu cât știi mai bine ce vrei de la cealaltă persoană, balta are din ce în ce mai puțini pești. ăsta nu e un lucru rău. pești puțini și buni. da, fete sunt destule prin bucureștiul ăsta, dar după un simplu schimb de vorbe, îi dai drumul din cârlig. nu e peștele tău. și asta e valabil și la băieți.

tipa îmi zicea că i-a făcut toate poftele soțului, mergeau la restaurant măcar de 3x pe săptămână. concedii petrecute pe cele mai exotice insule de pe diferite continente, cadouri, teatru, filme, ieșiri în oraș, sex dacă nu zilnic, măcar o dată la două zile. așa că ce îi lipsea tipului? nimic. nu-i lipsea nimic. pur și simplu se săturase de bine. așa se întâmplă. și mai e o chestie: fetele bune au tendința să aleagă băieții răi și băieții buni pe fetele rele. it’s in our blood. e latura noastră distructivă. și sunt cazuri când, cei doi buni se întâlnesc. aia e o captură pe cinste.

balta n-are mult pește, e aproape seacă.

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment