bărbat căsătorit recent, descoperă că mariajul nu este pentru el. citește ce i-a scris soției sale


“După ce am fost căsătorit doar de un an și jumătate , am ajuns recent la concluzia că mariajul nu este pentru mine .

Acum, înainte de a face presupuneri , continuă să citești.

Mi-am întâlnit soția în liceu , când aveam 15 ani . Am fost prieteni timp de zece ani, până când … până când am decis că nu mai vrem să fim doar prieteni . 🙂 Vă recomandăm cu tărie ca cei mai buni prieteni să se îndrăgostească unul de celălalt . Vremuri bune vor avea cu toții.skwedding323

Cu toate acestea, faptul că m-am îndrăgostit de cel mai bun prieten al meu nu m-a împiedicat de la a avea anumite temeri și neliniști cu privire la căsătorie. Cu cât eu și Kim ne apropiam mai mult de decizia de a ne căsători, cu atât mai mult am fost umplut cu o frică paralizantă. Eram pregătit? Am făcut alegerea corectă? Era Kim persoana potrivită pentru căsătorie? Mă va face fericit?

Apoi , într-o noapte fatidică, am împărtășit aceste gânduri și preocupări cu tatăl meu .

Poate că fiecare dintre noi avem momente în viața noastră atunci când se simte ca și cum timpul încetinește sau aerul stă pe loc și totul în jurul nostru pare să se sfârșească, marcând acel moment ca fiind unul pe care nu îl vom uita niciodată.

Tatăl meu dând răspuns la preocupările mele a fost un astfel de moment pentru mine. Cu un zâmbet de cunoaștere, mi-a spus ” Seth , ești complet egoist. Așa că am de gând să fac acest lucru într-adevăr simplu: căsătoria nu este pentru tine . Tu nu te căsătorești pentru a te face fericit, te căsătorești pentru a face pe altcineva fericit. Mai mult decât atât, căsătoria ta nu este pentru tine, te căsătorești pentru o familie. Nu doar rudele prin alianță și toate prostiile astea, ci pentru viitorii voștri copii. Cine vrei să te ajute să îi crești? Cine vrei să îi influențeze? Căsătoria nu este pentru tine. Nu e vorba despre tine. Căsătoria este despre persoana cu care te-ai căsătorit.”

Acela a fost momentul în care am știut că Kim a fost persoana potrivită pentru căsătorie. Mi-am dat seama că ea e persoana pe care vreau să o fac fericită, să văd zâmbetul ei în fiecare zi, să o facă să râdă de fiecare zi. Am vrut să fac parte din familia ei, și familia mea a vrut ca ea să facă  parte din a noastră. Și gândindu-mă înapoi la toate momentele când am văzut-o jucându-se cu nepoatele mele, am știut că ea a fost cea cu care am vrut să construiască propria noastră familie .

Sfatul tatălui meu a fost atât de șocant și revelator. A fost contrar “filosofiei Walmart” de astăzi, care zice că dacă nu te face fericit, poți să-l returnezi și obții unul nou .

Nu , o căsătorie adevărată ( și dragostea adevărată ) nu este despre tine . Este despre persoana pe care o iubești – dorințele ei , nevoile ei, speranțele ei și visele ei . Egoismul întreabă “Ce câștig eu din asta?” , în timp ce dragostea întreabă “Ce pot da?”

Cu ceva timp în urmă , soția mea mi-a arătat ce înseamnă a iubi altruist. Pentru mai multe luni, inima mea a fost cuprinsă de un amestec de teamă și resentimente. Apoi, după ce presiunea a ajuns până în acel stadiu în care nici unul dintre noi nu mai putea suporta , emoțiile au erupt. Am fost dur. Am fost egoist .

Dar, în loc să răspundă cu același egoism, Kim a făcut ceva minunat – a arătat o revărsare de iubire . Lăsând la o parte toată durerea și agonia pe care i-am cauzat-o, ea, cu dragoste, m-a luat în brațe și mi-a alinat sufletul.

Căsătoria este despre familie .

Mi-am dat seama că am uitat sfatul tatălui meu. În timp ce partea de căsătorie a lui Kim a fost să mă iubească, partea mea de căsătorie a devenit despre mine. Această realizare groaznică m-a adus la lacrimi și i-am promis soției mele că voi încerca să fie mai bun.

Pentru toți cei care citesc acest articol , căsătoriți, aproape căsătoriți, singuri sau chiar burlaci convinși, vreau să știți că mariajul nu este pentru voi. Nici o relație adevărată de dragoste este pentru voi. Dragostea este despre persoana pe care o iubiți.

Și, în mod paradoxal , cu cât iubești mai mult acea persoană, mai multă dragoste vei primi. Și nu doar de persoana pe care o iubești, ci și de la prietenii ei și familia ei.

Într-adevăr , dragoste și căsătorie nu este pentru tine . E pentru alții .”

+ There are no comments

Add yours