ce înseamnă gentleman în 2014


mai toată lumea știe cum ar trebui să fie un gentleman. adică așa, măcar the basics. că trebuie să se comporte într-un anumit fel atunci când este în public, felul în care trebuie să se comporte cu partenera sa, limbajul pe care trebuie să-l folosească, aspectul pe care trebuie să-l aibă și tot așa. pe astea le știați și voi, le puteți citi și aici. 

așa. știm cum trebuie să fim. nu toți suntem. nici eu nu pot să zic că respect tot. de multe ori ajung să arăt destul de nearanjat. barba crește aiurea, mustața ajunge să mă deranjeze și pe mine. dar consider că respect câteva din regulile unui gentleman și că ajung la un echilibru corect. nu pot fi considerat bădăran dar nici nu o să-mi dea cineva titlul de sir prea curând. oricum, în ziua de azi, a fi gentleman înseamnă deja altceva. lucrurile au evoluat. în relația cu partenera trebuie să fii foarte atent. lucruri care înainte era normal să le faci tu, feminismul și-a spus cuvântul și femeia a ajuns să nu mai solicite ajutorul bărbatului, ba chiar să se simtă jignită că i se oferă ajutorul. chiar dacă e așa cazul, să continuați să îi oferiți ajutorul, chiar dacă vă refuză.

gentleman in 2014 macheamagrecu.ro

sursa foto: pinterest.com

așadar, ce înseamnă gentleman în 2014?

 • social media e la putere acum nu? ei bine, un gentleman e gentleman și în mediul online. nu se ceartă, nu înjură și nu arată lipsă de respect.
 • să țină ușa deschisă pentru o femeie? nu! trebuie să țină ușa deschisă indiferent dacă în spatele lui e o domnișoară sau un domnișor. pentru că ăsta e un lucru drăguț pe care poți să îl faci.
 • să știe să strângă o mână. să nu-ți lase vânătăi dar nici să nu-ți dea mâna să o pupi. am observat că lumea nu prea mai știe să dea salut. o strângere fermă, de bărbat. mă enervează teribil când dau noroc cu cineva și îmi întinde mâna și dau noroc cu degetele lui pentru că el nu e în stare să dea noroc.
 • să răspundă repede la un mesaj/apel. hai să fim serioși, în afară de tipa aia care a murit de la epuizare prin muncă, toți ne putem face puțin timp să răspundem la un mesaj/apel. și nici nu trebuie să te lungești, 2 min, zici ce ai de zis, scrii ce ai de scris și aia e. faza cu am avut mult de muncă și n-am putut da un semn toată ziua nu merge. nici la fete și nici la băieți.
 • să ai un costum. să știi să îți pui singur o cravată. sunt zile când îmi pun pe mine o cămașă, niște pantaloni mișto, niște pantofi și plec țanțoș la birou. știu că-mi stă bine și se simte. suit up, bro!
 • să nu-ți fie frică să accesorizezi. n-ai idee ce bine poate să prindă un ceas, un fular la vremea lui și tot așa. gentleman-ul din 2014 are simț estetic și știe să își asorteze tot ce are pe el.
 • să n-ai obiceiuri proaste în limbaj. de exemplu să te apuci să-l faci pe unu ‘gay’ doar pentru că bea bere cu lămâie sau mai știu eu ce. fără etichete de liceu.
 • gentleman-ul din 2014 nu îi doboară pe alții pentru a fi el la înălțime. gentleman-ul din 2014 nu bârfește ca o fetiță de liceu, nu mănâncă căcat despre alții și în niciun caz nu e lingușitor.
 • păstrează legătura cu mama ta. nu exagera totuși. atunci când au plecat ai mei din bucurești și m-au lăsat singur aici, am făcut greșeala să tot apelez la mama pentru orice mică idioțenie. mi s-a atras atenția și am încetat să mai fac asta. dar relația cu o mamă trebuie păstrată. în limitele bunului simț.
 • trebuie să știi să gătești măcar câteva chestii. în niciun caz să nu pleci de la premisa că femeia trebuie să facă asta. eu știu să fac o omletă foarte bună (pe daciana nu am reușit să o impresionez cu ea), clătite, cartofi prăjiți, cartofi la cuptor și orez cu legume. cam ce e de făcut la tigaie, mă pricep,
 • să te pricepi să faci eye contact bun. fără să bagi lumea la idei că ești vreun creep care se holbează aiurea.
 • tratează orice femeie cu același nivel de respect.
 • pune niște bani deoparte la sfârșitul fiecărei luni. nu pentru că faci economii pentru ceva anume, ci doar așa. nu se știe niciodată. un gentleman preferă să prevină în loc să rezolve.
 • fii sincer cu tine și fii sincer atunci când vorbești despre tine. nu te obosi să minți că ai un salariu mai mare decât cel pe care îl ai, nu te obosi să minți că tu ești într-un anumit fel ca mai apoi să ajungă să te cunoască lumea cum ești de fapt. nu va fi bine nici pentru tine și nici pentru cei din jurul tău.
 • nu da false speranțe oamenilor din jurul tău dacă știi că nu vei putea să le oferi ce vor. aici mai am și eu de lucrat. tind să mă folosesc de o vorbă bună și un zâmbet pentru a obține ceva ce vreau și nu e tocmai corect. lucrez la asta.
 • să nu subestimezi niciodată puterea unui buchet de flori oferit fără vreo ocazie specială.
 • să nu-ți fie rușine să-ți faci selfie-uri. și bărbații au la fel de multe drepturi să arate și să se simtă bine cu felul în care arată. dar să nu te iei de alții care fac același lucru. asta ar fi ipocrizie.

și cam asta e cu a fi un gentleman în 2014. trebuie să fii gentleman 24/7, cu tine, cu colegii de birou, cu femeia de servici din blocul tău, cu toți 🙂

+ There are no comments

Add yours