cum am ajuns să fiu chelner


da, ai citit bine. acum duc băuturi, platouri de mâncare, scrumiere și alte nebunii la mesele oamenilor. și nu îmi e rușine cu chestia asta. mă distrez, îmi place, repet, mă distrez, cunosc oameni, marea lor majoritate sunt super mișto. e ‘de vină’ și locul pentru asta. dar dă-mi voie să-ți explic cum am ajuns să fiu chelner și să fac toate astea.

totul a început într-o zi de început de vară. am plecat de la ea, am plecat și de la job-ul pe care îl aveam. astea două plecări au fost în aceeași zi. de început de vară. de o altă ‘ea’ nu aveam chef deloc atunci, dar alt job voiam. așa că m-am angajat în altă parte destul de rapid. dar am plecat la fel de repede de acolo pentru că nu era viață lungă pentru mine acolo. și mi-am văzut de treabă. nu am mai căutat job. am fost la mare, la teknival, iar la mare, la bere, aproape în fiecare zi. l-am luat pe nas, îmi aduc aminte, era o mogâldeață de cățeluș. devine dulău fraierul. dar a rămas la fel de drăguț. revenind, ieșeam la bere aproape zilnic. peste tot în bucureștiul ăsta. bine, nu chiar peste tot dar cu siguranță în toate locurile mișto de vara asta. j’ai bistro, eden, verona și dianei 4. mi-a plăcut foarte mult la eden, dar mi-a plăcut și mai mult la dianei 4. ziua în amiază mare, stăteam cu bogdan la dianei și stingeam halbă după halbă de silva brună. și încet încet am început să mă atașez tot mai mult de locul ăla. oricând era rost de ieșit, ‘hai la dianei la o bere’ era vorba mea preferată. în timpul zilei stăteam la o bere acolo, pe seară mă vedeam cu nicu la bere în cișmigiu. noroc că dimineața alergam pe stadionul dinamo, că altfel mă făceam cât un vițel.

și prin septembrie am început să îmi caut un job. și eram decis să-mi schimb și domeniul de activitate. mă săturasem de vânzări. voiam altceva. și tot căutam să mă angajez dar nimic. și fiind într-o seară cu niște prieteni la bere la dianei, se trezește unul din ei să-l întrebe pe un băiat care lucra acolo, dacă vor să mă angajeze, că tot sunt acolo în fiecare zi, aproape full time. și băiatul mi-a zis că ei caută să angajeze pe cineva. băiatul de care vorbesc e claudiu, băiat de treabă de altfel.

și na, am venit să vorbesc cu ella și vlad. gen să ne cunoaștem și astea. să-mi zică ce vor ei să facă, să le zic ce vreau eu să fac. v-am zis, d-astea. după o săptămână, mi-a dat mesaj ella să trec pe acolo ca să ne apucăm de treabă. și ne-am aoucat de treabă. i-am cunoscut pe oamenii de acolo. deși îi mai văzusem pe acolo, atunci i-am cunoscut și pe ei: gabriela, ioana (de obicei cu ea ajung să închid localul), florin, claudiu, roberta, andreea, găbițu, ionuț și cristi. ah, și norbert, băiețelul ellei, nu prea vorbește el cu mine dar am aflat că face karate 🙂 și atunci am văzut cum stă treaba la dianei. și, dacă ai fost atent, la început am zis că de când sunt chelner, am cunoscut foarte mulți oameni mișto și am zis că ‘de vină’ e locul. adică dianei 4. știți vorba ‘omul sfințește locul’? de aia dianei 4 e un loc așa mișto. pentru că toți ăștia pe care vi i-am enumerat mai sus, sunt oameni mișto.

am fost atenționat de la bun început că tocmai au fost dați afară niște doi wannabe actori, pe motiv că au furat. și pe urmă am citit și eu marele articol scris de respectivul. și eram la început atunci. recunosc, mi se făcuse puțin frică. mă gândeam că poate are dreptate. că poate chiar e așa cum zice el acolo. vorbesc despre articolul ăsta. dar am zis că trebuie să încerc măcar, să acord o șansă. și bine am făcut. cu părere de rău domnule actor, mă bucur că nu m-ai influențat pentru că n-ai nicio treabă.

și până la urmă de ce am scris toată treaba asta? sunt mai multe motive la mijloc:

  • pentru că nu îmi e rușine cu faptul că sunt chelner. și vă aștept cu drag la dianei ca să vă arăt asta
  • pentru că nu aș vrea să mai fiu întrebat dacă sunt tratat ca un sclav, dacă mi se încalcă drepturile și tot așa. săptămâna asta am fost întrebat de două persoane dacă sunt tratat prost la dianei. altă dată am fost întrebat cum e să muncesc pentru tiranul de claudiu crăciun. calm down, băiatul a fost foarte de treabă până acum și nu prea a făcut pe tiranul cu mine 🙂
  • pentru că aseară a fost una din cele mai mișto seri petrecute la dianei. în condițiile în care am lucrat. a fost vernisajul lui rene. vai ce caterincă e și băiatul ăsta. a fost super mega full într-o seară de joi. până foarte târziu.

și uite că ți-am povestit și cum am ajuns să fiu chelner. așa cum am zis mai sus, locul e mișto pentru că ‘omul sfințește locul’. așadar, ne vedem la o bere la dianei?

9 Comments

Add yours

+ Leave a Comment