cum am ajuns să îmi cumpăr de la second hand


îmi aduc aminte că era o perioadă când dădeam vreo 2-3 milioane bune pe niște căcaturi infecte. bine, pe atunci îmi plăceau acele căcaturi. acum mă pocnește ultimul râs când mă uit pe niște poze din clasa a 9-a sau de prin generală. dar na, eram puțulică fără frică și nu prea aveam eu treabă cu stilul. țin minte că mergeam cu mama la cumpărături și îmi cumpăram efectiv cea mai nașpa geacă sau cei mai nașpa pantaloni. și nici nu scăpam prea ieftin. mă îmbrăcam ca un manelist. eram înconjurat de maneliști îmbrăcați la fel ca mine. manelistul de mine asculta genius la casetă. maneliștii râdeau de gusturile mele muzicale așa că încercam să fiu cool prin pantalonii mei de trening de la nike, adidași nike și bluză abibas. n-am avut niciodată ceva de la adidas. și îmi pare rău că nu am avut. adidas e mult mai ok decât nike.

oricum, mă îmbrăcam prost, câteodată chiar foarte prost. cei care ați stat pe lângă mine în perioada aia, ori ați fost inconștienți, ori chiar vă era milă de mine, ori erați la fel de varză ca și mine. dar e ok, aveam vârsta la care nu asta conta. eu aveam nevoie de adidași numai buni de alergat în picioare pentru că eram genul de idiot care suna la porțile oamenilor, zicea că e poștașul și fugea. ce să-i faci?! mi-a venit foarte greu mintea la cap. oricum, odată cu mintea mi-a venit și plăcerea de a mă îmbrăca frumos.

de prin clasa a 11-a am început să mă îmbrac mai bine. blugi mai mișto, bluze mai cool dar geaca tot nașpa era pentru că nu reușeam să scap de mama când mergeam la cumpărături. și așa am început să mă îmbrac și eu mai decent dar la prețuri foarte mari. aveam skate shoes de la vans sau fallen, pantaloni tot de prin skate shop luați și geacă gingishan, luată din cora. bitchez be loco!

a venit facultatea și am început să mă îmbrac tot mai bine. am ajuns în state și mi-am luat toooot ce am avut nevoie, la prețuri nebune. 4 perechi de adidași și teneși la vreo $40 în total. vreo 20 de tricouri, de la dc, vans, globe și tot ce mai găsești prin skate shop-uri cu vreo maxim 70-80 de coco. la întoarcere, aveam bagajul așa plin încât aruncam haine vechi în coșul de gunoi din aeroport. și uite acolo s-a produs declicul. atunci mi-am dat seama că poți să-ți cumperi haine foarte mișto fără să trebuiască dracului să arunci tot salariul dintr-un foc. și uite așa am început să nu mai caut nume, să nu mai caut etichete, să nu mai caut aprobarea celor din jur și să mă uit după calitate, după chestii pe care nu le găsești la toți din oraș (vezi h&m, zara și alte căcaturi pe care le găsești prin mall-uri). și uite așa m-am reorientat eu către second hand-uri. așa am ajuns să-mi iau adidași aproape noi cu 43 de lei, 2 sacouri, 3 perechi de pantaloni, un palton, 2 pulovere, toate cu aproape 150 de lei în total. ca o comparație, anul trecut, de ziua mea, fosta prietenă mi-a cumpărat o pereche de pantofi din piele întoarsă. i-a cumpărat de la zara, a dat 320 de lei pe ei și după aproape 2 luni au început să se descoase.

de aia îmi place să cumpăr din second hand:

  1. în primul rând și cel mai important: nu-ți fuți bugetul în ultimul hal!second hand
  2. ai șansa să experimentezi sentimentul de vânătoare. știi cât de mișto e să intri într-un second hand și să te apuci să cauți ceva și chiar să găsești ceva mișto? ieși învingător de acolo. într-un magazin din mall, daca nu mai e la raft, îți aduce fără probleme din spate sau eventual îți zice să te duci în mall-ul x că mai au acolo.
  3. cumpărând de la un second hand ajuți comerciantul român, nu un lanț de magazine care abia dacă lasă 2 lei în țara asta.
  4. ești mai green așa. n-are rost să îți explic procesul, vreau să cred că ești în stare să-l înțelegi și fără.
  5. vine marfă nouă aproape zilnic.
  6. pot să pun pariu cu tine că n-ai să mai vezi pe cineva prin oraș cu aceleași haine ca și tine.
  7. scapi de acea perioadă care pe mine mă enerva teribil: orice cumpăram nou, arăta și mai bine după câteva purtări.

prima chestie second hand pe care am avut-o a fost o bluză primită de la elena, dintr-un second hand din brăila. după 4 ani, o port și acum și n-are niciun defect. chestii de calitate găsești și la prețuri rezonabile. eu vă pot recomanda câteva second hand-uri din bucurești dacă vă interesează și desigur că mă interesează și pe mine să aflu altele. just let me know 😉

 

Categories

12 Comments

Add yours

+ Leave a Comment