de ce e bine să nu fii om bun


nu știu dacă am învățat de la mama, frate sau bunici, de la școală sau de pe stradă, dar am învățaț să îi ajut pe oameni când sunt neajutorați. nu o să mi-o ard eu ca fiind mai șmecher decât papa că n-am cum, ați văzut cu toții câte a făcut băiatul în numai un an, dar atunci când pot să fac un bine îl fac. acum două săptămâni mi s-a arătat de ce e bine să nu fii om bun. pentru că de cele mai multe ori ești luat de prost.

mă îndreptam spre medicul de familie din regie. cum traversam strada, mă claxonează un arăbete dintr-o mașină cu număr nu tocmai românesc. îmi vorbește într-o română foarte stricată că are nevoie de ajutor. româna lui era de genul ăla: ‘eu venit la tine în țară pentru femei. femeile place la mine. eu plătit la femei și femeile fericiți. eu făcut copii cu 4 din ele și ele fericiți. eu dat bani la 3 din ele și luat cu mine înapoi acasă una. ele fericiți’. cam asta era româna lui. și-mi zice că frac’su e în spital la constanța și că el avut mare nevoie urgent de benzină dar nu avut bani la el. îmi cere vreo 30-40 de lei. îi zic: băi fratemeleu, eu trebuie să mă duc la medic că asta nu stă mai mult de 6 și n-am când să mai vin altădată. așteaptă aici și după ce termin acolo vorbim. băiatul mă așteaptă cuminte în mașină alături de gagică-sa. ce bot avea și aia. zici că era folosită la desfundat chiuvete sau căzi de baie. ies de la doctor, mă duc la mașina lui și îi zic că n-am bani la mine dar că putem merge până la mine că stau aproape și îl pot ajuta acolo. părea suspect omul dar dacă ce zicea era adevărat? am vrut să-l ajut deși simțeam miros de putregai.

ajungem la mine la bloc, intru în casă după bani și ies afară la mașina lui. îi dau photo100 de lei. îmi cere numărul de telefon și un ghiul de pe degetul lui ca și garanție. îmi zice că îl cheamă ali și că mă va suna mâine să-mi dea banii înapoi. au trecut 2 săptămâni de atunci și ali n-a dat niciun semn de viață. am fost cu ghiulul la amanet și mi-au zis că e fake, e aoleo mă tai în tablă. băiatul mi-a tras țeapă. vezi de ce e bine să nu fii om bun? ca să nu te tragă în țeapă un amărăștean din ăsta.

teoretic, lecția pe care ar trebui să o învăț din asta e să nu-i mai ajut pe oameni pentru că uite ce pățești. dar dacă data viitoare vine unul la mine care chiar are nevoie de ajutor? și eu o să-l refuz pentru că un bulangiu de arăbete m-a pârlit de 100 de lei? nu frate. lecția e că dacă ajuți să ajuți cu cap. eu trebuia să îi fi făcut poză la arăbete, să-i fi luat numărul la mașină, să-l ard pe fraier pentru ce a făcut. nu să-i dau bani așa din senin. dar na, prostia se plătește. în cazul meu m-a costat 100 de lei.

o să ajut și data viitoare. știți de ce? pentru că pe lumea asta mai sunt și oameni ca cel de jos:

+ Leave a Comment