de ce mă enervează băieții care se schimbă pentru fete


vineri am fost cu daciana la o piesă de teatru, la godot sau ceva de genul ăsta. prin centrul vechi. piesa de teatru era după carte iubitafizică, scrisă de tipul de la radio guerrilla cel mai probabil, iulian tănase. nu știu sigur pentru că eu nu ascult nici radio guerrilla, nici orice alt fm de-al nostru. încă nu aruncați cu pietre în mine, păstrați-le că mai am de zis și o să aveți iar ocazia. așa, revenim la carte și la piesă. iubitafizică. deși am auzit niște chestii mișto acolo, să vă dau un exemplu pe care l-am adaptat pentru mine: mă simt ca acasă doar în propria-mi piele. și așa e, așa bine mă simt în pielea mea că-mi vine să vă dau și vouă. o altă chestie mișto pe care o auzisem era ceva de genul: să nu dormi atunci când visezi. au fost și altele. piesa a fost plină de chestii de genul. poate au fost și altele mișto dar astea mi-au plăcut mie și gusturile nu se discută, dar te poți căca în gusturile omului.

anyway, mie actoreala mi-a plăcut. băieții s-au mișcat bine pentru prima lor interpretare a piesei. a fost și un tip la vioară care mi-a adus aminte de lindsey sterling. pe tip îl puteți asculta aici iar pe tipa de care v-am zis, o puteți asculta aici. mergând mai departe, la masă au fost aduse în discuție multitudinea de pasaje din carte care nu au fost transpuse în piesă. și evident că a început să se vorbească despre carte. și dăi și dăi. moment când eu am început să mă simt cam în plus și cam pe lângă treabă. și vreau să cred că nu-s așa greu de cap să fi înțeles ce vorbeau oamenii la masă, dar m-am dus cu gândul la alte chestii. ceva related. la ceva ce auzisem cu câteva zile înainte. + la altele pe care le-am tot auzit și văzut în ultima vreme. și când zic vreme, mă refer cam la ultimii 3-4 ani așa. am observat că e așa un val ca fetele să se uite după băieți citiți. dar nu e de ajuns să fie citiți. băieți care au citit un kant, un dostoievski, un kafka și mai știu eu ce. și nu toate fetele caută treaba asta. fete care sunt și ele intelectuale la rândul lor. care au biblioteca plină de cărți d-astea. am fost prin câteva camere de fete, am văzut ce aveți.

și îl vor cât mai plin de informație, cât mai bibliotecă mobilă. și nu zic că e ceva rău în asta. fetele pot să vrea ce vor ele. e libertatea lor, câștigată și bine meritată. pe mine mă enervează băiatul care se schimbă cu speranța că va pune mâna pe o fată de genul ăsta. și se apucă să citească tot felul de autori, greu de înțeles, prind câteva idei și cu alea merg mai departe. pentru ce? ca să o impresionezi pe marghioala pe care ai văzut-o tu că se tot uită după intelectuali? crezi că nu o să-și dea seama de ce-ți poate pielea? cu ce sunt alea mai diferite de alea din bamboo? nu tot materialiste sunt? caută alte materiale, i give you that.

1ai străbătut tot bucureștiul sau toată românia și nu ai reușit să găsești o tipă care să te placă pentru cum ești tu? știi, fetele au o chestie cum că ele își dau seama foarte repede dacă va fi sau nu ceva între voi. nu le contrazic. poate își dau seama că nu va fi ceva în perioada următoare dar dacă fata nu îți acordă timpul să te cunoască cât de cât mai bine, nu merită ea. toți avem calități așa cum avem și defecte. mie întotdeauna mi-a plăcut să-mi zic eu defectele și să le las pe fete să-mi vadă calitățile. pentru că oamenii tind să își ascundă defectele dar acestea tot vor ieși la iveală mai târziu. why waste time? ăsta sunt eu acum, ăsta voi fi eu și mai încolo. am cunoscut atâția băieți care erau super tipi și totuși aveau probleme d-astea. și alegeau varianta să se schimbe. să devină altcineva. își pierdeau farmecul lor. și pentru asta vă acuz și mă enervați voi, fetelor! pentru a vă impresiona pe voi, unii uită de ei și încearcă să devină acel cineva de care voi să vă simțiți atrase. ca pe urmă să vă dați seama că nu vă atrage nici așa prea mult. and that guy is screwed.

eu nu zic să nu citiți cărțile alea. frate, citiți ce vreți, ce puteți și ce vă place. dar citiți pentru voi, nu pentru altcineva. eu nu sunt așa citit. adică eu nu mă consider vreun intelectual. not even close to that. deși am citit și eu 12 scaune, madame bovary și încă câteva care recunosc că mi-a fost greu să le urmăresc. dar le-am citit. și deși am citit cărți de stephen king, jeffrey archer sau john fowles, preferata mea va rămâne în continuare o biografie a lui thomas alva edison. o carte simplă, dar nu-i așa că lucrurile simple ne fac viața mai frumoasă?

+ There are no comments

Add yours