de ce nu-mi place de iohannis


10406371_729456243808296_8183521976979779033_nmă bucur că am reușit să mă abțin să vorbesc despre politică în perioada asta (a fost greu), dar nu e ca și cum aș fi putut să vă zic ceva nou și oricum nu sunt eu vreun mare analist politic ca să pot să zic ceva despre campaniile celor doi. sunt sigur că ați văzut dezbaterile, sunt sigur că sunteți la curent cu toate măgăriile lui ponta, cu faptul că tipa aia de la psd, firea, s-a luat de faptul că iohannis n-are copii și că vezi dom’le, nu poți fi un președinte de țară dacă nu ai copii, pentru că nu ești complet ca om. idioata a uitat de iliescu? ei bine iliescu n-a uitat de ea și a spurcat-o bine pentru treaba asta. la fel cum i-a spurcat pe dragnea și pe ponta în seara de duminică. bine că nu a candidat iliescu că ar fi avut mai multe șanse decât ponta. și după toate astea, mi-am dat seama de ce nu-mi place de iohannis.

și începem așa

  • nici bine nu a fost anunțat oficial viitor președinte al româniei și el deja dădea directive pentru zilele următoare
  • au fost sibieni care nu l-au votat ca președinte pentru a nu-l pierde ca primar al sibiului
  • când eram la bușteni și mergeam spre secția de votare am întrebat-o pe o babă cu cine votează, fiind sigur că va zice ponta. a zis că țara asta are nevoie de o schimbare și că are încredere că iohannis va fi alegerea cea bună
  • a cerut să fie respinsă legea aia și s-a întâmplat
  • a amenințat baronimea că e cu ochii pe ei
  • i-a scos pe oameni în stradă

așa. astea sunt. unii zic că votul nu a fost pentru iohannis, ci a fost anti-ponta. eu n-am votat anti-ponta. și sunt sigur că n-am fost singurul în situația asta.

păi și de ce nu-mi place? pentru că eram obișnuit altfel. toți eram obișnuiți altfel. după alegeri, cel care ieșea președinte, dădea o raită prin țară, pe afară, să se relaxeze și el după atâta campanie. iohannis s-a pus pe treabă. păi nu dai omule și tu o bere, nu ne bagi și nouă vrăjeală nouă că te vei apuca cândva de ce ai promis în campanie? te apuci așa repede? românii nu sunt obișnuiți așa, să promiți ceva și să te și apuci de făcut ce ai promis. o să ne învățăm ‘prost’ și o să avem aceleași așteptări și de la restul politicienilor.

o să avem așteptări d-alea extravagante ca primarii de sectoare să se țină de promisiunile făcute în campania electorală, o să vrem toate alea și nu pot să bag mâna în foc că toți sunt ca iohannis.

sper să fie bine, sper să fie atât de bine încât unii din cei plecați afară să dorească să se întoarcă și chiar să o facă. sper că nu e doar un avânt și că pornirile astea te vor ține până la sfârșitul mandatului. tinerii nu s-au mai pișat pe el de vot ca altădată și au fost la vot. și au ieșit în stradă în semn de solidaritate față de diasporă. ai zis că ăla a fost un semnal că vrem altceva de la clasa politică.

să îți rămână bine întipărit acest semnal și mult succes!

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment