de ce sa stingi lumina pe 23 martie?


ora pamantului pica anul asta pe 23 martie. adica in fiecare ultima sambata a lunii martie a fiecarui an. e deja o initiativa de cativa ani buni. oamenii sting lumina si scot din priza toate electrocasnicele, electronicele si oricare alte consumatoare de electricitate. timp de o ora. ora aceea va fi intre 20:30 si 21:30. chestia e voluntara, nefiind obligat sau constrans de nimeni in a lua astfel de masuri.

eu nu vreau sa sting lumina. nu stau eu pe intuneric si cu toate scoase din priza, ca ultimul neanderthal, ca sa economisesc ce? adevarul e, fiind putin sarcastic, ca acum e momentul sa fim eco. sa sting lumina pentru o ora, o data pe an, iar in restul anului sa arunc gunoaie pe jos, sa las cainele sa se cace peste tot unde ii vine, ba da ce nu, sa ma cac si eu pe unde-mi vine ca sa fie treaba treaba. 4baa482d90346976f655899c43573d65_XL

daca e sa facem ceva fata de aceasta problema a dioxidului de carbon emis in atmosfera, hai sa facem ceva si cu institutiile. aceasta initiativa poate fi pusa in aplicare si de catre marile institutii ale tarii. acestor mari institutii, se pot alatura cladirile de birouri ce apartin multinationalelor. toate cladirile de birouri din pipera sa fie in bezna, operatorii de telefonie mobila sa faca campanie pe tema aceasta si sa promoveze printre consumatorii lor aceasta initiativa. casa poporului in bezna. cladirile alea de la semapark care sunt in fiecare noapte luminate de la primul pana la ultimul etaj, sa fie in bezna. toate mall-urile sa fie in bezna. cand o sa vad pe cei enumerati mai sus sau macar unu din cei enumerati mai sus ca stinge lumina, o voi stinge si eu. atunci o sa fiu si eu impacat cu ideea. atunci o sa stiu ca nu o fac degeaba.

asa ca nu, nu sting nicio lumina. frigiderul ramane in priza. si daca va fi nevoie, imi voi incarca si telefonul atunci. na, ma rebelizez.

+ There are no comments

Add yours