de ce sarbatorim halloween-ul?


eram gata gata sa ma iau de multi dintre voi, voi care ati impanzit retelele sociale cu poze, statusuri si toate nebuniile legate de halloween. eu niciodata nu am fost pro ideii de a sarbatori ce sarbatoresc si americanii. adica ma refer aici la: 4 iulie, halloween si ziua recunostintei. ii inteleg pe ei sa sarbatoreasca asa ceva pentru ca e american related dar de ce sarbatorim noi 4 iulie? noi pentru ce suntem recunoscatori de ne apucam de sarbatorit?

m-am uitat sa vad ce e halloween si de ce e motiv de sarbatore. am aflat spre surprinderea mea ca e nu e o sarbatoare americaneasca. mai multe detalii puteti afla pe wikipedia.

dar cred ca ati inteles ce ma enerveaza pe mine. sunt nationalist frate. probabil ca multi sunteti de parere ca asta e o tara de cacat, condusa de oameni de cacat si locuita de multi prosti, cocalari si cativa tigani. eu nu sunt de acord, tara asta nu e de cacat, oamenii din romania sunt inteligenti, frumosi si descurcareti din cale-afara. mie imi place romania, de aia m-am si intors inapoi in tara si nu am ales sa raman si sa ma zbat printre straini in america. ma zbat aici, triumf aici!

nu e nimic in neregula cu faptul ca ne place sa sarbatorim fel de fel de sarbatori. asta e bine, ridica moralul, buna dispozitie e in floare, zambetul iti iese la iveala. toate bune si frumoase. dar ar fi super daca ne-am sarbatori si elogia si oamenii nostri. sa-i aniversam si pe romani si intamplarile romanian related.

sa trec in revista cateva intamplari de pe 31 octombrie:

– 1784: are loc adunarea de la mesteacan, din transilvania, unde horia comunica iobagilor mesajul imparatului iosif al II-lea.

– se implinesc 131 de ani de la nasterea marelui eugen lovinescu

– se implinesc 92 de ani de la anexarea basarabiei de catre romania. (date preluate de pe zigzagonline.ro)

asadar, dragi cititori, in seara asta, cand sarbatoriti halloween-ul, inchinati un shot si pentru valorile romanesti, pentru ca deh, ca vreti sau nu, sunteti romani si ar trebui sa fiti mandrii de asta.