de ce unii bărbaţi straight urăsc bărbaţii gay?


aş vrea să zic că mă macină rău întrebarea asta, dar abia ce mi-a stârnit interesul şi sunt curios să aflu. de ce unii bărbaţi straight urăsc bărbaţii gay? nu văd rostul, ba chiar mi se pare că ar trebui să le mulţumim pentru treaba asta şi hai să vă explic şi de ce.

aseară am fost filmul saint laurent, la cinema patria. până să ajung acolo, am trecut pe la cinema studio, să-mi iau acreditarea pentru că îi reprezentam pe cei de la iqool.ro, din partea presei. apropo, v-am ataşat link acolo, intraţi puţin şi vedeţi cum vi se pare proiectul. sunt studenţi care scriu pentru alţi studenţi şi nu numai. îmi place devotamentul lor. bun. şi când făceam small talk cu tipa de la cinema studio, m-a întrebat la ce film vreau să merg. i-am zis că începe în câteva minute la cinema patria şi că mă cam grăbesc. mi-a zis ce film rulează acolo şi că o să-mi placă. că seamănă oarecum cu la vie d’adele, doar că e cu bărbaţi. şi stăteam şi mă gândeam, de ce mi-ar plăcea un film de vreo 2-3 ore cât a ţinut ăla, cu bărbaţi care şi-o trag între ei şi cu multă mâncare? oricum, i-am mulţumit şi am tăiat-o de acolo.

ajung la patria. nebunie, camere, aparate foto, covor roşu, blănuri, incepe-les-films-de-cannes-bucarest-actrita-berenice-bejo-premiata-la-cannes-vine-la-festivalul-din-capitala_1totul era de parcă the biggest shit was happening there. o grămadă de lume, cred că a fost plină sala. de aia nici nu cred că a fost aşa frig, pentru că eram prea mulţi… până să înceapă filmul am aflat că toată crema designerilor români era acolo. ultima fiţă.

începe filmul. primul cadru e cu băiatul nostru, saint laurent. vorbeşte la telefon şi cred că în a 3-a sau a 4-a propoziţie pe care o scoate pe guriţa aia a lui de băiat finuţ, zice că a fost pipăit şi alte chestii, cândva de demult. aşadar, pârţar. curge filmul, merge treaba, încep unele scene mai încinse. între bărbaţi… au rămas ăştia doi în pulile goale la un moment dat şi mă rugam să nu cumva să o dea în scene prea detaliate. cum a fost în la vie d’adele. i got lucky şi s-au oprit. dar s-au auzit nişte murmuritori prin sală. au mai urmat şi alte faze, alţi murmuri în sală. şi atunci mi-am adus aminte de paradele de gay. şi cât de indignaţi sunt oamenii când e câte o paradă d-asta la noi. adică nu ştiu dacă au mai fost, dar ştiu că eram acum vreo 4-5 ani la un festivalul berii şi în timp ce eu şi colegii mei dovedeam bere după bere, prin apropiere, se desfăşura mare paradă de gay. şi se ridică ăştia de pe lângă masa noastră şi încep să urle la gay-uţi. să arunce cu ouă în ei, erau pregătiţi. eram prea mic atunci, nu mă interesa subiectul.

nici acum nu mă interesează subiectul ăsta, dar măcar acum sunt conştient de existenţa lor. ţin minte că a fost o fază care m-a dezgustat şi pe mine. eram în tramvaiul 41, la uşa din spate, şi mai erau doi tipi lângă mine. m-am trezit la un moment dat că unul din ei îi bagă degetul în gură celuilalt şi îi făcea cerculeţe în gură cu degetul. aia a fost destul de naşpa. dar aia ar fi fost naşpa şi dacă era un tip şi-o tipă. a fost naşpa pentru că astfel de chestii nu se fac în public. sunt conştient de existenţa lor, le accept prezenţa, dar nu îmi place să-şi afişeze afecţiunea într-un mijloc de transport. aşa cum nu mi se pare normal nici ca un cuplu, tip şi tipă, să înceapă să se sărute în ultimul hal într-un mijloc de transport. nu e nimeni nevoit să stea să vadă aşa ceva. indiferent că e vorba de gay sau nu. e la fel ca muzica ascultată la telefon.

dar de ce unii bărbaţi straight urăsc bărbaţii gay? aşa cum ziceam la început, ar trebui să le mulţumim. în felul ăsta ne rămân nouă, celor straight, mai multe femei. avem o paletă şi mai largă de unde să alegem. îmi zicea tata mai acum câteva luni, că a citit el undeva şi că acum cică ar fi vreo 5 femei la 1 bărbat. oare în calculul ăsta au fost incluşi şi cei gay? un alt motiv pentru care ar trebui să le mulţumim: băieţii ăştia gay chiar se îmbracă mişto. au gust, n-ai cum să nu recunoşti aşa ceva. sunt o sursă de inspiraţie din punctul ăsta de vedere. bine, nu toţi, că unii se îmbracă de-ţi dai seama de la o poştă ce preferinţe sexuale are. alt motiv pentru care să le mulţumim? un băieţel din ăsta e prietena perfectă pentru iubita ta. cred că 90% din fete îşi doresc măcar un prieten gay. greşesc?

în orice caz, hai să ne mai deschidem şi noi minţile. uite aici trailer-ul de la filmul de care ţi-am zis. poate pe tine te dă pe spate.

 

+ There are no comments

Add yours