de ce vin turiștii în românia


am dat peste articolul lui daniel. articolul lui e un follow-up la un articol apărut pe adevărul.ro. dacă pe daniel încerc să-l înțeleg de ce are impresia că nu ne vizitează turiștii, el fiind din cluj (deși sunt sigur că și clujul e vizitat de străini), pe băiatul de a scris articolul pe adevărul.ro chiar nu reușesc să-l înțeleg, el presupunând că stă în bucurești.

revenind la articolul lui daniel, zice el acolo de ce nu vin turiștii în românia: se plânge de agențiile de turism, prostituate de slabă calitate, se mai ia de un țigan, de o shaorma, de melodia cu care mazăre și-a promovat orașul, prețurile mari, cerșetori, taximetriști jepcari. am uitat ceva daniel?

presupunând că n-am uitat, hai să vedem cât de relevantă este plângerea ta:

1. agențiile de turism: întainte de a achiziționa un pachet, e la mintea cocoșului că tu ca și client trebuie să te documentezi la sânge despre cel de la care urmează să cumperi ceva. cred că toți facem asta înainte de a achiziționa ceva online și nu numai. la urma urmei vrei să fii sigur că nu arunci banii pe fereastră. agenții de turism care ard clienții visători sunt și în alte țări, românul nu a inventat nici roata și nici focul.

2. prostituate de slabă calitate: nu-mi pot da cu părerea despre calitatea lor. nu le-am încercat. încă. dar, peste hotare nu tot ale noastre sunt? sau alea sunt mai de calitate doar pentru că au plecat de aici?

3. shaorma, mazăre și a lui constanță: omul ăsta e excentric. face ce vrea, ce îi trece prin cap. mie personal îmi place de el. are tupeu și știe că e foarte greu pentru oricine să-l dea jos de acolo unde s-a cocoțat. și atunci când am avut ocazia să vorbesc cu constănțeni, daniel, oamenii sunt mulțumiți de ce a făcut omul. dacă s-ar fi ocupat de tot județul constanța așa cum s-a ocupat de mamaia ar fi fost și mai bine.

4. cerșetori și taximetriști jepcari: ca și prostituatele, cerșetorii au plecat și ei peste hotare. se cerșește mai bine acolo, cerșeala atinge un alt nivel. e mai profi. da, cerșetori sunt și în alte țări și culmea, nu sunt toți români. orice țară are cerșetorii ei, pentru că cele trei clase există mai peste tot: clasa de jos, de mijloc și de sus. poate în unele țări să nu fie cea de mijloc, dar cea de jos este cu siguranță. așadar, de cerșetori nu scapi oriunde te-ai duce.

deci? de ce vin turiștii în românia? e simplu, logic și de înțeles. pentru că, așa cum a zis și braconierul ăla, suntem o țară ieftină. doar că eu nu o zic în nume de rău ci doar zic lucrurilor pe nume. suntem o țară ieftină, atractivă și din ce în ce mai asaltată de străini. nu mă crezi? nu știu cum e la tine în cluj, dar în bucurești îi cam vezi peste tot.

de ce vin turiștii în românia? pentru că, cu banii pe care i-ar cheltui în londra într-o săptămână, pot petrece cu ușurință 2-3 săptămâni aici. ai avut acolo electric castle. nu erau străini pe acolo? să fiți atenți câți străini sunt la festivalurile noastre. puhoi. și mi se pare și normal să vină aici în condițiile în care ei dau pe bere 1-2 euro, pe mâncare 3-4 euro și pe orice altceva special 5-6 euro. cu 30 de euro/noapte de cheltuială, turistul venit în românia, își face noaptea în stil mare.

așadar, daniel, înțelegi acum de ce vin turiștii în românia? și te rog să mă crezi, vor veni din ce în ce mai mulți 🙂

#visitbucharest

+ There are no comments

Add yours