despre festivaluri şi oamenii care merg la ele


ştiu că deja au trecut aproape 2 săptămâni, cred, de la summer well 2014, dar săptămânile astea au mai fost câteva evenimente pe care le poţi considera mini festivaluri şi cred că acum e un moment mai bun pentru a vorbi despre această problemă. zic problemă pentru că e o problemă.

zilele trecute a fost bucharest green sounds festival, la care am ajuns şi eu BUCHAREST-GreenSounds-FESTIVAL---Concerte-2014 summer welldoar vineri şi am reuşit să prind vreo 3-4 piese de la subcarpaţi. o grămadă de lume, atmosfera electrizantă, băieţii se pricep să ţină în priză publicul şi lumea era foarte mulţumită să fie acolo. başca că a fost şi intrarea liberă. puhoi de lume, pe facebook se anunţaseră că vor veni undeva la vreo 5,500 de oameni, poate că n-au fost chiar atâţia dar ce mai contează? de exemplu la festivalul ăsta, când s-a spart gaşca şi lumea a plecat acasă, au rămas o grămadă de pahare de plastic pe iarbă. rămăsese o grămadă de mizerie. eu am fost puţin dezamăgit iniţial dar daciana m-a scos imediat din starea aia. mi-a zis că nu-i bai, au oameni angajaţi să strângă acolo. şi aşa e. că se face mizerie la un festival nu e bai. asta se poate remedia imediat de către voluntari sau eventual de firma de salubritate care a fost contractată. de preferat e să nu se lase cu deteriorări ale locaţiei, să nu se producă nenorociri care să ducă la imposibilitatea de a se organiza în continuare astfel de evenimente în acel loc. mizeria se strânge. dacă se vrea. oricum, a fost mişto cât am prins şi abia aştept ediţiile viitoare. ca să fiţi la curent cu toată treaba de acolo, vă sugerez să urmăriţi pagina lor de facebook.

hai să revenim la summer well. am văzut pe câteva bloguri în săptămânile care au trecut, că se plângeau de media de vârstă scăzută de la această ediţie. cum că ar fi fost foarte mulţi copii veniţi cu părinţii. cum că ar fi fost foarte aglomerat şi că abia aveai loc. cum că, cum că.

  • media de vârstă scăzută la summer well: au fost mulți părinți care au mers cu copii lor acolo. și ce e rău în asta? tu când vei avea un copil, vei merge la festivalurile care îți plac și pe el îl vei lăsa acasă? ok, nu te duci cu copilul la un sunwaves în mamaia dar mă gândesc ca la un summer well îl poți duce. eu nu am fost nici anul trecut și nici anul ăsta. nu că nu ar fi genul meu dar nici nu pot să zic că am fost dat pe spate de vreuna din formațiile care au venit. e ok, mai e și la anul. dar, îl consider genul de festival la care mi-aș duce copilul. ba chiar l-aș duce și pe nas. mi-aș duce toată familia dacă ar fi. e un loc unde trebuie să te simți relaxat și să enjoy the music.
  • aglomerația. citisem pe dalar.ro cum că lumea se aglomera în față și nu era cel mai confortabil loc în care puteai să fii. pai dacă vrei confort, nu te duci în față, că nu e nevoie să te scuipe artistul pe față ca să îl auzi și să-i poți aprecia muzica. dacă vrei în față, trebuie să fii pregătit pentru niște picioare călcate. its a fact.
  • altă aglomerație cică ar fi fost în autobuze. la treaba asta am luat și eu parte când am mers la b’estfest. a fost demențial. m-am urcat prin față și ajunsesem cu mâna undeva pe la mijlocul autobuzului. erau atația oameni în autobuzul ăla încât am crezut că jos, cineva numără oamenii pentru vreun record ceva. erau atâția oameni că puteai să tragi un pârț și nu ți-l mai recunoșteai printre celelalte.

mi-a plăcut că pe pandutzu am citit și am văzut numai chestii mișto. pesemne că băiatul s-a distrat la summer well și sunt sigur că nu a fost singurul. cred că la ediția viitoare voi merge și eu. dar mai e până atunci, să vedem.

vouă cum vi s-a părut la summer well? dar la green sounds festival de weekend-ul care tocmai a trecut?

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment