e bine să ai așteptări?


plecând de la postarea acestei tipe, asta, am niște chestii de spus despre dacă e bine să ai așteptări sau nu. mai întâi aș vrea să te oprești aici și să citești postarea ei. să vezi ce are ea de zis și mai apoi să te întorci aici. tipa zice foarte bine legat de treaba cu ziua de naștere, cu felul în care ești la birou și cum ești în viața de zi cu zi și de treaba cu prietenii. 

nu trebuie să te aștepți să-ți zică cineva la mulți ani, ci mult mai mișto ar fi să dai un telefon și să chemi pe respectivul/respectiva la o bere sau whateva. te caci în el de la mulți ani, ți-a zis azi și pe urmă pân la anul nu mai auzi de el. cealaltă treabă: felul în care ești la birou este posibil să fie cu totul diferit față de felul în care ești în general. i’ve been there. când am lucrat într-o corporație coreană, trebuia să mă comport exemplar, că deh, comunism. aveam mici scăpări, dar eram aproape exemplar. au fost mirați colegii când au văzut că nu eram așa în viața de zi cu zi. don’t blame me, blame the system. iar treaba cu prietenii, eh, treaba cu prietenii pot să relaționez foarte bine cu ce a scris tipa. plecările în state, plecările în diferite țări în europa, s-au întâmplat tocmai pentru că mi-am dat seama că nu toți suntem pe aceeași lungime de undă, asta nu înseamnă că ne face mai puțini prieteni. chiar deloc.

și îmi aduc aminte că îmi zicea cineva la un moment dat că e mai bine să nu ai așteptări de la oameni și de fapt, așteptări în general, ca să nu sfârșești prin a fi dezamăgit. asta e o tâmpenie. și chiar îmi pare rău că am avut atunci o perioadă în care am crezut în tâmpenia asta. și ce dacă ai așteptări? și ce dacă ajungi să fii dezamăgit? nu a murit nimeni de la prea multă dezamăgire. cred că de fapt, momentl în care ajungi să nu ma așteptări de la oameni, o faci pentru că ți-e frică. ți-e frică să nu-ți fie înșelate acele așteptări. ți-e frică să nu ajungi iar să fii dezamăgit. și cum ai să trăiești? fără să ai așteptări de la cei de lângă tine? dar e ok să ai așteptări de la tine? în tine poți avea încredere că nu-ți vei înșela așteptările?

ai așteptări de la prietenii tăi. le ai pentru că știi că ți le pot îndeplini. și dacă nu pot, e un capăt de țară? înseamnă că nu-ți sunt demni de prietenia ta? greșit! dacă ești un prieten bun, vei înțelege egoismul care există în fiecare din noi și este absolut normal. fiecare om are datoria să se gândească mai întâi la binele lui și apoi la al celorlalți. pentru a le face un bine celorlalți, el trebuie să fie bine. e matematică simplă. ca în cazul unui avion care se prăbușește. întâi îți pui ție masca de oxigen și abia apoi ceilui de lângă tine, dacă nu e în stare. dacă un prieten nu te sună, luând cazul din postarea de care v-am zis, asta nu înseamnă  mai nimic. pur și simplu au fost alte priorități la mijloc. deal with it and move and fără să faci prea mult pe plângăcioasa.

din punctul meu de vedere e foarte bine să ai așteptări. de la prieteni, de la părinți, de la iubită sau iubit, de la oamenii de la metrou să te lase să ieși mai întâi din metrou și pe urmă să se urce ei, de la șoferii din trafic care să te lase să traversezi atunci când plouă deși nu este verde pentru tine, de la iohannis chiar dacă nu e român, de la ziua de mâine că va fi mai ușoară deși toate zilele până acum au fost grele. e bine să ai așteptări. nu îți vor fi toate îndeplinite dar asta e, mergi înainte. măcar ai speranțe și felul în care te vei simți atunci când una din așteptări îți va fi îndeplinită, starea de bine cu siguranță va fi peste cea a unei posibile dezamăgiri.

eu aici îți dai seama că vorbesc din punctul meu de vedere și pe baza experiențelor prin care am trecut. și băga-mi-aș dacă n-am trecut prin niște dezamăgiri de te doare capul. în dragoste am avut parte de dezamăgiri, în domeniul profesional am luat niște decizii care s-au dovedit a fi greșite și am fost dezamăgit, prietenii m-au dezamăgit și ei la rândul lor de destule ori, părinții mi-au servit și ei porția lor de dezamăgire. și? acum trebuie să stau toată viața ferindu-mă să mai am așteptări de la oameni? ar trebui ca de la următoarea fată pe care o cunosc, să nu am anumite așteptări de la ea? ar trebui să nu mai am așteptări de la job-ul pe care îl am? ar trebui să nu mai am așteptări de la prietenii mei, ca din când în când să ne cărăm unul pe altul până acasă? viața merge înainte, depinde doar cum îți ții tu capul.

ține capul sus și să ai așteptări de la oameni și mai ales de la tine!

+ There are no comments

Add yours