facebook iti vinde pozele de pe instagram


noile declaratii ale lui kevin systrom ceo instagram au creat mare valva. dupa spusele acestuia, facebook are de acum dreptul de a vinde pozele utilizatorilor de instagram companiilor care doresc aceste poze fara a cere dreptul utilizatorului si fara a-l rasplati pe acesta pentru ele.

treaba asta e maxima. este maxim de naspa pentru ca profita altul de inspiratia ta. profita altul poate chiar de figura ta. te poti trezi ca apare o reclama in ziar cu o poza facuta de tine, in care apare un prieten de-al tau sau chiar tu, pus intr-o situatie jenanta. si tu nu ai nimic de spus in toata treaba asta.

toate astea se vor intampla dupa 16 ianuarie 2013. aceasta politica se aplica chiar si in cazul in care utilizatorul isi sterge contul. cred ca aceasta noua politica a celor de la facebook se poate traduce foarte simplu: noi nu suntem clientii lor, noi suntem vitele pe care ei le duc in piata si le vand celui care liciteaza mai mult. bucurati-va de hrana voastra si continuati sa produceti lapte. da, facebook ne face niste vaci numai bune de muls prin chestia asta. vor scoate bani buni de pe urma pozelor noastre.

probabil ca in afara de systrom si zuckerberg, nimeni nu stie sigur daca dupa 16 ianuarie facebook va incepe sa faca bani de pe urma pozelor noastre, dar ideea e ca vor avea dreptul sa o faca si nimeni nu ii poate opri…

mie personal nu-mi convine deloc aceasta situatie si voi urmari cu interes urmatoarele declaratii ale celor doi mentionati mai sus, pentru a vedea daca voi fi doar un simplu utilizator sau voi deveni vaca lor de muls.