parcagiu – un job ideal?


cand esti mic de obicei vrei sa te faci fie doctor ca sa salvezi oameni, fie avocat-judecator-politist ca (sa ai pistol si) sa protejezi oamenii, fie invatator-profesor ca sa ii educi pe oameni. astea 3 fiind si domeniile de maxima importanta in orice societate, parerea mea.

sistemul medical trebuie sa fie la inaltime pentru a ajuta la nasterea copilului. sistemul educational trebuie sa fie la inaltime pentru a-l educa pe copil si pentru a-l pregati pentru viitor. sistemul justitiar trebuie sa fie la inaltime pentru a-l proteja pe copil si pentru a-i oferi ocazia de a se dezvolta intr-un climat propice si sigur.

raed arafat se ocupa incet incet de sistemul nostru medical, e bine, omul chiar e pus pe treaba. celelalte doua sisteme sunt la pamant, ba chiar putin acoperite de tarana.

acum, pe timp de criza, o reorientare a job-ului este propice. lumea nu mai face ce ii place, face ce trebuie sa faca pentru a supravietui. ii felicit pe cei ce in continuare fac ceea ce le face placere si muncesc cu drag si spor pentru al lor viitor. si va propun ceea ce mie mi se pare cel mai sigur job in momentul de fata: parcagiu.

oamenii castiga enorm, nu platesc taxe, desi e concurenta mare, cererea e foarte mare, existand foarte multe masini in bucurestiul asta, mai degraba 1masina/2persoane. dupa multe reportaje si stiri urmarite, mi-am dat seama ca baietii astia castiga o gramada de bani si nu fac mare lucru. daca va vine sa credeti, sunt unii oameni care considera ca 2.000 de lei/luna este un salariu prea mic asa ca se apuca de cersit/parcat masini.

intr-o zi, cand eram prin centrul vechi, m-am dus la un politist si l-am intrebat de ce nu le zice nimic la tiganii aia mici, enervanti si foarte nesimititi (fata i-a dat 2lei si el a facut gura ca e prea putin!!!). imi povestea ca i-a amendat chiar ieri si ca i-au dus la politia capitalei pe victoriei, in timp ce ne uitam amandoi la tiganus cum isi lua capace de la un sofer mai tupeist (cel mai probabil in cazul asta e sa te trezesti cu zgarieturi pe masina). asadar, politia nu-ti poate face nimic, iti da amenda dar se pare ca este o amenda infima fata de posibilele castiguri. parcari sunt peste tot in bucuresti, masini sunt peste tot in bucuresti, deci locuri de munca peste tot in bucuresti.

asa ca, in viitorul apropiat, copii nu vor mai dori sa se faca politist, doctor sau profesor ci parcagiu, cersetor sau politician. adica job-uri care nu implica multa munca si sunt platite regeste.

Cred ca cel mai bun exemplu pe care vi-l pot oferi este exemplul lui pisica din timisoara, un cersetor care castiga aproximativ 5.000 de euro/luna. cititi intreaga poveste pe evz.