părinții spun lucruri trăznite


sunt sigur că și părinții tăi te-au umplut cu vorbe atunci când erai mic. pentru orice chestie, aveau o zicală. tot felul de povești bizare, tot felul de amenințări imposibile, dar acelea, pe noi cei mici, ne speriau cel mai tare. și chiar dacă acum conștientizez că ai mei erau full of crap și mă speriam degeaba, nu bag mâna în foc că nu voi folosi câteva din expresiile de mai jos, cu copii mei. asta e, părinții spun lucruri trăznite pentru a-și ține odrasla potolită.

1. nu te mai strâmba că ai să rămâi așa  –  câți dintre voi n-ați auzit chestia asta?6185494151_f5a4da83fe cred că eram o nație de strâmbi la ora asta, dacă era pe bune treaba.

2. las că-ți dau eu motiv de plâns  –  asta venea ca unsă când deja plângeam. nu-i convenea că plâng și încerca să mă facă să mă opresc zicându-mi că-mi oferă el motiv de plâns. you fo’ real?! adică dacă plângeam, nu era clar că am deja un motiv de plâns? de ce mi-ar mai trebui unul?

3. nu mânca semințele de pepene dacă nu vrei să-ți crească pepeni în stomac  –  oameni buni, uitați de pepenii de dăbuleni, poftiți la pepeni din stomacul meu. 1leu/kg.

4. nu băga mâna în gură, nu știi pe unde a fost  –  cum să nu știu? păi doar nu i-am dat free pass pentru ziua respectivă și a ieșit și mâna la plimbare. știam perfect pe unde fusese. peste tot!

5. încearcă să te gândești la altceva  –  atunci când îmi făceam cea mai șmecheră julitură pe genunchi. durerea era insuportabilă dar dacă mă gândeam la rațe uitam de durere. sigur că da.

6. să nu minți niciodată când ești pe un pod pentru că se va prăbuși  –  mă jur că de fiecarekid-crying dată când sunt pe un pod, numai de-al dracu’ spun o minciună să o văd și pe aia. good one dad!

7. dacă x-ulescu s-ar arunca de pe un pod, te-ai arunca și tu?  –  hmm, acum îi zicem bungee jumping.

8. sunt două tipuri de oameni pe lumea asta: cei cărora le zic să se dea dracului din fața mașinii, și cei cărora nu le zic  –  ok, mulțumesc pentru lecție tată.

9. banii nu cresc în copaciarăt eu a bancă cumva?  /  crezi că am spart vreo bancă de la servici spre casă?  –  de fiecare dată când îi ceream niște bani, pe vremea aia pentru croissant pokemon, mama îmi băga una din frazele astea. câteodată, când era mai binedispusă, zicea chiar două din ele. chestia e că, bancnotele noastre sunt din plastic acum, dar au fost de hartie cândva. de cele mai multe ori când mă uitam la mama, o vedeam ca pe o bancă. și chiar îmi doream ca într-o zi, să vină mama acasă de la servici și să zică, că a spart o bancă.

10. mai bine taci dacă nu ai nimic frumos de zis  –  ei de ce nu tăceau? nu întotdeauna aveau35nq25 ceva frumos de spus dar nu i-am văzut să se abțină.

11. cine se trezește devreme, departe ajunge  –  asta nu mai știu cine mi-o zicea, fie părinții, fie bunicii de la țară. mi se pare foarte trist acum, că nu reușesc să dorm mai mult de ora 9. indiferent că e în timpul săptămânii sau în weekend.

12. ești prea mic ca să înțelegi  –  sper că ați observat că ăștia mici sunt mai precoce decât eram noi la vârsta lor. nu toți, dar unii sunt mai precoce.

13. în africa sunt copii morți de foame și tu faci nazuri? termină de mâncat!  –  și dacă termin eu de mâncat, nu o să mai moară micuțul adebayor de foame?

14. ești tânăr doar o dată!  –  nu prea cred. dacă o să am bani mulți, când o să fiu la vreo 50 de ani, o să-mi cumpăr o decapotabilă, o să ies cu puștoaice pentru că voi fi un sugar daddy. voi face parașutism, bungee, scuba și orice voi mai fi în stare. o a doua tinerețe.

15. fă-ți curat în cameră că vom avea musafiri  –  păi și veți sta cu toții la mine în cameră?!

+ There are no comments

Add yours