peste tot în lume, românii s-au unit


așa cum zice și titlul, peste tot în lume, românii s-au unit. a fost a doua duminică în care în bucurești s-a mărșăluit. și încă în ce hal. au venit mai multe persoane decât duminica trecută. străzile au fost arhipline, bulevardele nu au mai putut respira, au fost atât de mulți încât puteai compara cu carul cu fân. și la fel, s-a scandat, s-a bătut în tobă, s-a vuvuzelat, s-a fluierat, s-a țipat, s-a discutat, s-a cerut să se coboare de la balcon și să vină în stradă, s-a conformat și a coborât în stradă, s-au luat de mână și au mers împreună spre universitate. uniți.

bucurești

15 decembrie - marș roșia montană

© vlad ursulean

unii zic că aseară au fost 50k de oameni. alții zic că au fost 30k, antena 1 a zis că au fost 3k de oameni. eu zic că au fost fix câți trebuiau și mă bucur că au fost. haideți să vedem ce s-a întâmplat și în alte orașe ale țării și nu numai:

cluj

cluj

© andrei pintea

brașov

brasov

© robert cadar

amsterdam

amsterdam

© dragoș petruțiu

madrid

madrid

barcelona

barcelona

© ovidiu cincheză

paris

paris

kenia

kenia

© ioana akinyi cătălina

edinburgh

edinburgh

© paul pătraș

londra

londra

© adrian moise

dublin

dublin

© om nom nom

toronto

toronto

© andrea van den boschranck

au fost proteste peste tot în lume. cauza este cea care ne-a unit. de peste mări și tări, v-ați făcut auziți! noi vă vedem, simțim că ne sunteți alături și asta ne dă și nouă mai multă putere. v-am auzit pe mulți dintre voi, cei care ați părăsit această românie, că nu vreți și nu vă mai întoarceți în condițiile prezente. dați-mi voie să cred că protestați și de asta. dați-mi voie să cred că ați vrea să vă întoarceți acasă dar la ceva schimbat. sper să reușim acest lucru și să vă întoarceți acasă!

în numele celor care au ieșit zilele acestea pe străzile bucureștiului și peste tot în țară, vă mulțumim că ne sunteți alături și că nu ne-ați uitat, așa cum ați amenințat atunci când ați plecat.

o românie mai bună vom face, de peste hotare vă veți întoarce!

4 Comments

Add yours
 1. anonim

  Sunteti o adunatura de tineri cu mult tupeu, cu creiere incinse/visatori si care tipati ca fraierii in gura mare alaturi de grupari iredentiste, bine platite din afara tarii pentru a creea destabilizarea Romaniei si intronarea anarhiei.
  O sa duceti Romania asta in colaps. Idiotilor!

 2. un stimabil

  De ce nu ati iesit in strada si cand s-au taiat pensiile?
  De ce nu ati iesit in strada cand clasa politica isi batea joc de cei care v-au dat viata si v-au crescut?
  De ce iesiti in strada pentru niste unii care se inchid in mina si fac greva foamei?
  De ce pusti de varsta voastra pleaca la muncit prin baruri si carciumi prin strainataturi, in loc sa munceasca aici? Se duc si muncesc acolo pe te miri ce bani, pe care ii considera suficienti, dar sunt tratati ca niste scursuri ale societatii doar penbtru ca sunt romani?
  De ce toate astea?

 3. un alt stimabil

  Pentru ca noi “pustii” macar avem dorinta de a face ceva mai bun in tara noastra , mai mult decat multi alti “batrani” care au reusit in trecut.. doar pt ca traim un alt prezent si cu alte motive de a spune NUunui sistem murdar … vii tu…”batranule” si iti bati joc de munca noastra? ; pentru ca traiesc intr-o tara in care “batranii” ei nu au facut absolut nimic concret pt binele “pustilor” trebuie sa accept inca o data greseala lor ? Not this time, is not about the Rosia Montana here …. i believe is more than that .. and someday … “pustii” aia or sa reauseasca totusi sa faca ceva.. Multumesc “batranilor” pt ca mi-au dat o viata.. dar, va rog! lasati-ma sa traiesc! 🙂

 4. radu

  @anonim: nu suntem doar tineri la aceste proteste. dacă tv-ul v-ar arăta, ați vedea că sunt acolo și oameni mai avansați în vârstă. sunt toți oamenii care conștientizează ce înseamnă în primul rând demararea proiectului roșia montană și în al doilea rând, sunt bătrâni care se alătură copiilor lor și îi susțin pentru un viitor mai bun. nu știu de unde ideea asta cum că protestatarii sunt plătiți de cei din afară. e aberantă. nu vrem anarhie, tocmai de aceea toate protestele de până acum au fost pașnice. chestia asta ar fi trebuit să-ți dea de înțeles asta. și încă o chestie, dacă încercăm ceva, fi sigur că e să nu lăsăm românia să ajungă în colaps.
  @ un stimabil: da, așa e. ar fi trebuit să ieșim alături de voi în stradă atunci când a fost cazul. așa cum o faceți și voi acum cu noi. din punctul ăsta de vedere am greșit. trebuia să fim uniți. dar iertați-ne, abia de curând am prins curaj și încercăm să îndreptăm lucrurile nu doar pentru noi ci pentru toți. nu ieșim în stradă pentru cei care s-au închis în mină. ieșim în stradă pentru cei care au avut coloană vertebrală și au ținut cu dinții de proprietățile lor, pentru cei care țin la rădăcinile lor și nu vor ca locul în care au crescut să devină o imensă gaură în pământ. nu sunt nici eu entuziasmat de faptul că prieteni de-ai mei pleacă din țară pentru a lucra în condiții proaste. mă bucur pentru cei care au plecat și o duc bine acolo unde sunt. dar vezi? chiar și de acolo, ne sunt alături. eu vreau să vină înapoi, dar pentru asta știu că trebuie să ne ținem tare pe picioare pentru a schimba ceva. din fața tv-eului sau de la pc, nu vom schimba nimic.

+ Leave a Comment