reprezint ‘ana și copiii’ la swimathon 2014


cover-inotatorianul ăsta m-am alăturat echipei de înot ce va susține cauza asociației ‘ana și copiii’ la swimathon 2014. swimathon este platforma de strângere de fonduri pentru diferite cauze din comunitatea locală. grupuri sau organizații își înscriu cauza pentru care vor să lupte și pentru această cauză se vor înscrie diferiți înotători. aceștia la rândul lor trebuie să aducă suporteri (donatori) care să ajute pentru îndeplinirea acelei cauze. mai multe detalii despre echipele înscrise și despre cauzele pe care acestea le susțin, puteți să găsiți accesând următoarele link-uri: echipe și cauze.

și deși sunt coordonatori de voluntari la maimultverde, vor fi și ei prezenți acolo, m-am alăturat echipei ‘ana și copiii’ deoarece mi-a plăcut mai mult cauza pentru care luptă ei și pentru că și în trecut am mai fost alături de ei, la diferite acțiuni. tot pentru ‘ana și copiii’ am strâns fonduri în anul doi de master. atunci am fost la consiliul studenților, am strâns 12 oameni și cu aceștia am plecat prin căminele facultăților pentru donații din partea studenților. ofeream zâmbete, calde îmbrățișări și multă veselie, în schimb am primit jucării, haine, bani și chiar am reușit să îi facem interesați pe unii să înceapă și ei să ajute această asociație. un filmuleț pe care îl pregătisem pentru acea campanie, îl puteți viziona aici.

acum, echipa care susține ‘ana și copiii’ este formată din 5 înotători, printre care și eu. chiar dacă am mâna dreaptă beteagă, îmi doresc foarte mult să îi ajut și sper să reușesc. pentru asta, am nevoie și de ajutorul vostru. în primul rând mi-ar plăcea foarte mult dacă ați fi prezenți pe 12 iulie la bazinul de la lia manoliu și să îmi scandați numele, să îmi faceți galerie, să veniți la panou ca să faceți poze cu mine și să-mi cereți autografe. nu? bine, măcar să veniți să susțineți întreaga echipă și să ne faceți galerie. o să vă alerg eu pe acolo pentru autografe.

cauza pentru care luptă echipa noastră, back to school, este următoarea: asociația ana și copiii are în grijă un număr de 302 copii de vârstă școlară provenind din familii sărace (din bucurești, călărași, giurgiu, prahova, buzău), care sunt în risc de abandon școlar datorită problemelor cu care se confruntă familia. una din principala problemă a acestor familii când vine vorba de școală (în general familii numeroase cu mai mulți copii) este lipsă resurselor materiale pentru a le cumpără copiilor ghiozdan, rechizitele necesare, uniformă, echipament de sport etc. pentru a veni în întâmpinarea lor și a le oferi o șansa reală la educație avem nevoie de 302 ghiozdane complet echipate, uniforme și hăinuțe pentru școală și echipamente pentru oră de sport. după ce fiecare copil va primi tot ceea ce îi este necesar pentru școală asistenții sociali și mediatorii școlari ai asociației ana și copiii vor monitoriza prezența copiilor la școală și rezultatele școlare. durata proiectului va fi între septembrie 2014 și iunie 2015.

rezultatele pe care sperăm să le obținem: 302 copii vor avea șansa de a merge în prima zi de școală cu tot ceea ce le este necesar așa cum fac toți copiii. 302 copii vor promova școala, cel puțin 50 de copii vor participa la competiții școlare și vor lua rezultate bune și foarte bune www.anasicopiii.ro

bugetul: 100 lei/copil pentru: ghiozdan, rechizite, echipament de sport/ caiete speciale/uniformă; 100lei x 302 copii = 30200lei

pe lângă susținerea morală, mai puteți să ne susțineți (și chiar v-aș ruga și ar fi indicat) și financiar. orice mică donație contează pentru îndeplinirea cauzei pentru care luptăm. donațiile le puteți face accesând acest link.

așa că hai să îi ajutăm pe acești copii să poate începe anul școlar cu succes și să le oferi accesul la educație.

vă mulțumesc anticipat pentru donații și sper să ne vedem pe 12 iulie la bazinul de înot. vă pup!

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment