urasc rasismul si tiganii


n-ai ce zice dom’le, zi ocupata azi. planuiam sa scriu de dimineata postul asta dar s-a lasat cu business schedule-uri, pregatiri pentru deplasari prin tara. dar acum, la 4, am terminat cu astea si in sfarsit imi pot varsa naduful.

rasismul. ca despre asta vorbim azi. probabil ati vazut o mare parte din voi filmul django, ruleaza pe toate marile ecrane zilele astea. daca nu l-ati vazut, va recomand sa o faceti.
subiectul principal? sclavagismul. nu conteaza actorii, nu conteaza locatia, astea sunt irelevante acum. ah, si va sugerez sa vizionati si the help, care dezbate acelasi subiect.

saptamana trecuta circula o gluma pe net: eu urasc rasismul si tiganii. gluma e amuzanta. dar despre altceva e vorba. imi vine greu sa cred cand cineva imi zice ca el nu e rasist. el nu vede culori ci vede oameni dar continui discutia si cand ajungi la asiatici ti-o tranteste pe aia: ‘dar cum dracului sa-l recunosc daca toti seamana’? fuck ’em all, they all look alike.

mai oameni buni, daca ti se pare ca toti sunt la fel, inseamna ca esti rasist. daca zici ca asiaticii miros urat, iarasi esti rasist. toti suntem rasisti! doar ca unii ii toleram mai mult pe unii in timp ce altii nu. de exemplu: din punctul meu de vedere, asiaticii put, negrii put, dar ii tolerez. in cei doi ani cat am fost in state, am cunoscut asiatici si negri cu duiumul si asa am ajuns sa am o toleranta mai mare pentru ei. asta nu inseamna ca imi plac toti negrii sau asiaticii. asta ma face rasist. si recunosc, sunt rasist. dar toti suntem rasisti 🙂

negrii nu-i suporta pe albi, nu pe toti, dar nu-i suporta. negrii sunt rasisti. asiaticii nu-i suporta pe negrii, albi. asiaticii sunt rasisti.

si iti zic eu tie, tu cel care te bati cu pumnul in piept ca nu esti rasist, ca tu nu vezi culori, tu vezi oameni, vezi suflete, iti zic eu tie ca daca vei ajunge vreodata intr-o situatie in care trebuie sa se aleaga intre tine (alb), un negru si un asiatic, si va fi ales negrul sau asiaticul pe motiv ca nu vor sa creeze discriminare, vei deveni cel mai inversunat rasist. poate nu pe fata, poate nu vei arata asta tuturor, dar tu vei deveni rasistul cel mai inversunat in momentul ala. stai linistit, e normal, e omenesc. aceeasi situatie acum, dar intr-o comunitate de negri sau undeva in asia. avem localnicul si alti doi de rase diferite. in cazul in care este ales cel de alta rasa, localnicul va deveni rasist. again, e omenesc.

asa ca, daca puteti tolera alte rase, incercati sa socializati, aflati si faceti schimb de obiceiuri culturale. profitati de aceasta ocazie. daca nu puteti tolera alte rase, sfatul meu este sa le evitati si gata.

ah, si o ultima rugaminte: cand vedeti un negru prin bucuresti, nu va mai suciti gatul intorcandu-va dupa el, nu va mai holbati ca la felul 14. e tot om ca voi, doar ca a avut concediu mai lung la mare 😛

+ Leave a Comment