#3 – politețea


regulile unui domnfacebookLogo

și uite așa am ajuns și la #3. vorbim azi de politețe. mega absolut necesară pentru un domn. o să-l citez pe prietenașul meu schopenhauer, care zicea ceva mișto despre politețe: ‘politețea este pentru oameni ceea ce este căldura pentru ceară’.

de ce e nevoie de politețe? pentru că nu te costă nimic, de aia! pentru că nu te costă nimic și totuși de multe ori fiind politicos, poți ajunge mai departe decât unul care dă o căruță de bani. nu întotdeauna, dar de cele mai multe ori așa se întâmplă. asta ți-o spun din propria experientă.

media_27245150

trebuie să fii politicos cu toată lumea, în fapte și vorbe. trebuie să fii politicos nu numai cu femeile ci și cu bărbații deopotrivă. întotdeauna trebuie să fii atent cum poți ajuta oamenii. așteaptă câteva secunde și ține-i ușa persoanei din spatele tău. ajută femeia în vârstă să urce în autobuz dacă o vezi chinuindu-se. oferă-i locul tău pe scaun în mijlocul de transport chiar dacă tu vii de la muncă după o zi grea. același lucru trebuie să îl faci și cu o femeie care este însărcinată.

toate acestea sunt chestii mici. poate chiar neînsemnate pentru mulți oameni pe care îi veni întâlni într-o zi normală. dar vor fi oameni care vor observa asta. și printre acei oameni care au observat că ești politicos, se află oameni cu care te vei mai întâlni în alte circumstanțe. te va ajuta faptul că ei te-au văzut că ești politicos și respectuos. ți-o garantez.

și pe lângă toate astea, te vei simți tu mai bine fiind așa. mai împlinit, mai curat și mai mare.

2 Comments

Add yours
  1. Raluca Anka

    Ultima propozitie e foarte buna. Intotdeauna am spus ca politetea, compasiunea, comportamentul civilizat in general e ( sau ar trebui sa fie) in primul rand un semn de respect catre catre tine insuti . Cand atitudinea e de domn, eu, personal sunt dispusa sa inchid ochii asupra unor mici abateri de la aspectul exterior. Aspectul exterior e cel mai usor de modificat, pe cand atitudinea….eheheeee !

+ Leave a Comment