atac terorist asupra facebook


acum cateva zile a postat cineva in numele gruparii de hackeri ‘anonymous’, un filmulet pe youtube in care anunta populatia globului ca ei, anonymous, vor detona 200kg de explozibil pe data de 5 noiembrie. tinta exacta nu este specificata ci doar asigura lumea ca acest atac va avea loc asupra unei cladiri guvernamentale din statele unite ale americii.

totusi, exista zvonuri cum ca tinta vizata ar fi chiar facebook. motivul principal ar fi faptul ca cei de la facebook vand datele personale ale userilor catre terte companii.  ‘when a service is “free,” it really means they’re making money off of you and your information’ – anonymous.

unii spun ca nu vor distruge facebook-ul ci doar il vor avaria, altii spun ca in proportie de 80% facebook va fi distrus pe 5 noiembrie.

ca-l distrug sau nu, nu prea e relevant. sunt sigur ca deja sunt altii care trag tare sa le ia locul celor de la facebook si ca asteapta la cotitura orice moment propice pentru ei. ce mi se pare ciudat este faptul ca hackerii au ajuns sa apeleze la explozibil. de cand au renuntat la atacurile lor online? daca recurg la asemenea gesturi, indiferent de motive, ei nu mai sunt hackeri ci teroristi.

‘we are anonymous, we are a legion, we do not forgive, we do not forget. expect us, just as we expect you’


tot pentru 5 noiembrie, cei de la anonymous fac un apel la populatie pentru a protesta impotriva actiunilor de incalcare a intimitatii cetateanului de rand.