de ce n-am folosit și nici n-am să folosesc uber

de ce n-am folosit și nici n-am să folosesc uber


nu mai țin minte exact perioada în care a intrat uber pe piața din românia, dar știu că are deja luni bune, poate chiar jumătate de an și cu siguranță știți deja destui dintre voi de el. din câte am văzut, unii dintre voi v-ați apucat chiar să lăudați aplicația și să vă bucurați că aveți posibilitatea de a putea beneficia de serviciul ăsta, aici la noi în românia. nu-i bai, lăudați-o, utilizați-o, spălați-vă pe cap cu ea. încă o dată, un americănism care prinde la noi. dar când a fost vorba de dunkin donuts și burger king, v-ați căcat pe voi și ați făcut figuri și așa au ajuns să plece de tot sau eventual să mai lase în aeroport ceva.

nu-mi place ideea asta. nu găsesc argumentele voastre cum că uber ar fi mai safe și mai practic decât un taxi. motherfuckers ce sunteți, nu e mai safe să te urci în taxi-ul unuia care știi că asta e meseria lui? nu-ți place taximetristul? nu-i bai, mai sunt încă vreo 3-4 în același loc. ai de unde alege, nu-i decât vina ta că ai ales un taximetrist care ți-a pus manele până la destinație, nu-i decât vina ta că ăla s-a apucat să fumeze, dar pe tine te mănâncă limba să-i zici ceva, dar nu o faci. taximetriștii sunt de toate felurile, așa ca și noi. că ce dracului, și noi putem fi taximetriști la o adică. nu i-au fătat mamele lor așa. eu nu circul de regulă cu taxi-ul. poate doar iarna. poate. în restul anului, prefer bicicleta și dacă nu, poate chiar mersul pe jos. am pas rapid și mare, ajung destul de repede și pe jos. poate că o să zici că nu folosesc taxi-ul din zgârcenie. nu-i vorba de asta. dacă știu că am timp, de ce dracului să nu profit de asta și să mă plimb lejer, la pas de vară? nu mă grăbesc să ajung la party-uri, nu mă grăbesc să ajung la filme, nu mă grăbesc să-mi trăiesc viața. i wanna enjoy it. dar hai să revenim, că am luat-o pe arătură. așadar, pe taximetrist îl alegi tu, nu el pe tine.

și să-i dau cu listă, de ce nu o să folosesc uber-ul:

  1. experiență garantată. mai toți taximetriștii îs cu experiență de șofat de dracii îi ia. chiar dacă nu circul prea des cu taxi-ul, tot am dat peste taximetriști care ziceau că nu știu cum să ajungă undeva. dar asta era doar la oha, ca să mă testeze pe mine dacă știu.
  2. aparține de o companie, nu mă apuc acum să le fac reclamă la taxi-uri (dar dacă am zis uber, corect ar fi să zic și companii de taxi, nu? bun: taxi meridian, cristaxi, speed taxi, pelicanul, autocobălcescu, leone și tot așa. ca să aibă și băieții). ok, deci aparține de o companie, ăla trebuie să se comporte cât de cât civilizat, fiindcă reprezintă compania respectivă și e vorba de conduită și alte chestii impuse de compania respectivă. repet, dacă el se comportă urât și voi doar așteptați să se termine mai repede cursa, e vina voastră. reclamație tată, făcută la companie și spus că șoferul cutare nu e ok, că a făcut aia și aia și tot așa. faceți voi educație pentru că ăia din companie n-au de unde să știe cum sunt ăștia în trafic. căcat.
  3. povești. cine dracu’ n-a prins până acum un taximetrist care să-ți zică una din poveștile lui sau eventual să te asculte pe tine mai bine decât o ar face un prieten? de ce crezi că le zice psihiatrii șoșelelor? sau nu știai de asta și le zic doar eu așa?
  4. economie națională, bro. știți unde se duc banii pe care îi comisionează uber? nu la pib-ul româniei, asta cu siguranță. am citit câte ceva despre toată această șmecherie, cică o parte bună din cașcaval o are google ventures și goldman sachs. sau cred că goldman sachs a ieșit din treabă. anyway, banii nu rămân aici. asta e clar. ce se întâmplă cu banii pe care-i plătești pe taxi? rămân aici, bro. ăla îți scoate bon.
  5. șoferul de uber. de ce căcat ăsta ar fi mai ok, decât un taximetrist? pentru că e hip, că e în trend și folosește și el uber? n-am garanția că a avut o zi proastă și are chef să se sinucidă. n-am siguranța că în drum spre casă, trage pe dreapta îmi fute una în gură și pleacă sau că o violează pe una. sau ce, când îți instalezi uber ți-o taie? așa e, toate astea pot fi făcute și de un taximetrist, dar ăștia sunt câteva mii, iar șoferi în bucurești sunt câteva sute de mii. so? unde vor fi mai multe necazuri la un moment dat?
  6. prețul. acum din câte am înțeles, uber are același tarif pe care îl are și un taxi. e ok. ce faci compania de taxi-uri atunci când e grevă la metrou sau ratb? își freacă mâinile de bucurie că sunt mai multe comenzi. și cam atât. ce face uber când e grevă la metrou sau ratb? își freacă mâinile pentru că sunt mai multe comenzi șiiiiii… hai să ne uităm de exemplu ce a făcut săptămâna trecută la englezi, când a fost grevă la metrou. știrea se poate citi aici. și dacă a făcut asta la englezi, de ce căcat n-ar putea să o facă și la noi?!

so yeah, voi merge pe bicicletă în primul rând, voi merge pe jos, în al doilea rând și voi lua eventual un taxi. aia e, nu sunt hip și nu-s la modă. și încă o dată repet: dacă nu-ți place cum se comportă un taximetrist în timpul cursei, zi ceva! ori îi zici lui, ori suni după la companie și îi faci reclamație. dacă tu te duci mai departe și doar povestești de căcatul pe care l-ai pățit, nimic nu se va întâmpla.

mersi

+ There are no comments

Add yours