îți e frică de poliție?

îți e frică de poliție?


așa și trebuie! cred că toți ați avut probleme sau cunoașteți pe cineva care a avut probleme cu poliția. de cele mai multe ori se ajunge la abuzuri din partea lor și ajungi din persoană care reclamă ceva, să fii tratat ca un infractor, bruscat și batjocorit de acești oameni care ar trebui să-ți asigure liniștea, în orice moment și oriunde te-ai afla.

poliția română nu e un exemplu pe care îl poți oferi atunci când vine vorba de poliție eficientă și corectă. și la fel ca la noi, în alte țări este întâlnit acest gen de poliție. care face legea, nu o respectă. poliția e mai presus de lege. treaba asta mi-a fost spusă atunci când m-am pus în fața unei mașini de poliție care voia să intre pe o stradă care avea semnul interzispoliția e mai presus de lege. 

nu m-au ajutat niciodată băieții ăștia. acum 1 an jumate am depus reclamație împotriva unui taximetrist care mi-a dat cu șpray paralizant în ochi în timp ce eram pe bicicletă. am căzut și mi-am pierdut cunoștința. la un an după incident, o dubă de poliție a parcat lângă clădirea în care lucrez, m-au sunat și m-au chemat la ei pentru a discuta. mi-au cerut să le povestesc pentru a nu știu câta oară ce s-a întâmplat, pentru a vedea dacă eu zic adevărul. le-am povestit cu lux de amănunte și unul din ei mi-a zis că a vorbit cu taximetristul și că tinde să-i dea dreptate acestuia. mi-a spus-o în față. păi ce rost mai au toate aceste proceduri dacă toată treaba asta e după ce crede el.

o altă reclamație pe care am depus-o împotriva țiganilor de la gura de metrou crângași este în aer și acolo va rămâne. cred că știți cu toții la ce abuzuri în serviciu au recurs de fiecare dată când a fost vorba de un protest la piața universității. doar pentru că ei sunt mai presus de lege.

dar ce m-a dat peste cap e următorul filmuleț, pe care sunt curios cum o să-l priviți. poliția de la noi nu e foarte departe de ce se întâmplă acolo. voi cum ați reacționa dacă ați fi în locul fetei sau poate unul din părinții acesteia?

+ There are no comments

Add yours