recomandă o carte – fiesta, hemingway


după ce am venit cu o listă de motive pentru care ar trebui să vă apucați de citit (oricum alea nu sunt toate), după ce am creat pagina de facebook schimb de cărți, pagină care a ajuns la 3,200 de fani, m-am gândit că a venit momentul să fac și o rubrică în care să fie recomandată o carte. pentru cei care s-au hotărât să citească dar din lipsă de idei, nu știu pe ce carte anume să pună mâna. pentru cei care deja citesc dar vor să aibă pregătită o următoarea carte, pentru cei care au citit deja tot ce era de citit și vor să-i vadă pe ceilalți cum le urmează calea. pentru toți aceștia, dăm play la rubrica recomandă o carte.

fiesta – ernest hemingway

fiesta este romanul de debul al lui hemingway și a fost scris în 1926. fiestauna din temele principale ale romanului fiesta este aceea că generația de după primul război mondial a fost o ‘generație pierdută’. personajele romanului sunt bazate pe persoane reale și acțiunea pe evenimente reale. cartea este împărțită în două secțiuni, prima secțiune fiind construită în perioada în care hemingway a călătorit pe la prietenii noștri spanioli. nu vreau să vă dau prea multe detalii pentru că nu vreau să fiu un spoiler alert. o să fiu scurt: două din personajele preferate ale lui hemingway, jack barnes și domnișoara brett ashley sunt urmărite de autor în călătoria lor de la sălbatica viață de noapte a parisului din anii 1920, la ringurile de luptă cu tauri, din pamplona, alături de un grup pestriț de expatriați. naratorul și protagonistul romanului, jack barnes, este îndrăgostit de brett ashley, o divorțată cu promiscuitate sexuală. cred că vă dați singuri seama că relația lor n-are nicio șansă. în această călătorie a lor, jack e însoțit și de doi prieteni de-ai lui, bill gorton, care vine tocmai de la new york și mike campbell. cine credeți că e mike campbell? tadaaa, e cel de care a divorțaț brett ashley 🙂 pentru că nu era de ajuns, în toată această treabă își face apariția un alt prieten de-al lui jack, robert cohn, fost campion la box, care și el la rândul lui a avut o aventură cu brett.

cartea e spumoasă, are savoare și te prinde repede. fiesta este cartea care l-a propus pe hemingway ca fiind unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului xx. o recomand cu căldură, mai ales că am văzut că e la reducere de 35%.  o puteți comanda aici

+ There are no comments

Add yours