obama presedinte. asa si?


incaodata, facebook-ul a innebunit cu ocazia alergerilor din state. tooooti, aproape toooti au postat ceva despre barack obama. romanii il sustin pe obama, sunt inversunati, sunt siguri ca le va fi mai bine. ce mama dracului va pasa voua de cine iese presedinte la americani? sunt atat de dezinteresat de cine a candidat si cine a castigat alergerile la ei incat nici macar nu stiu cine a fost contra-candidatul lui obama. pentru mine ramane necunoscuta x. si ma trezesc la fel de bine dimineata, poate chiar mai bine decat multi dintre voi. interesul asta pe care il aratati voi pentru americani ma scarbeste. nu stiu daca e pupincurism sau chiar prostie.

sa va zic o chestie, de la richard nixon (al 37-lea presedinte al americii) incoace, nici un alt presedinte nu a dat doi pe noi.  si nici el n-ar fi dat nici aia doi bani, dar, ceausescu era totusi ceausescu si romania era privita altfel pe atunci. In ’69, venea la bucuresti pentru a se intalni cu ceausescu si spunea intr-o romana stricata: ‘sa traiasca prietenia romana-americana’. atat. ala a fost poate printre singurele momente cand americanilor le-a pasat de ce credeau romanii. atat. ne pasa daca iese sarkozy, daca iese obama, ce a patit mubarak, daca bin laden e mort, dar cand vine vorba de romania si problemele noastre, nu iesim la vot, nu actionam, ca deh, ce rost are?!

am ramas prieten pe facebook cu americanii pe care i-am cunoscut in 2009 si in 2011 si cred ca doar 2-3 din ei (desigur, niste pustoaice lihnite dupa like-uri, ca nu doar romancele sunt asa) au fost ahtiate dupa alegerile recent incheiate. ceilalti americani din lista, s-au rezumat la a spune ca ei au votat si ii indeamna si pe ceilalti sa faca acelasi lucru. surprinzator, romanii care au ramas in state au umplut facebook-ul de postari despre obama si despre alegeri. madar facar for uat? 1. nu au drept de vot pentru ca nu au cetatenie, 2.nu e ca si cum situatia lor s-ar schimba in vreun fel pentru ca nici un presedinte nu sprijina imigrantii ilegali. asa ca, de ce atata interes pentru nimic?

call me ignorant dar mie nu-mi pasa de alte tari, pentru ca acolo ma duc doar in concediu, sa ma simt bine, nu sa traiesc acolo. mie imi pasa de romania, ca aici traiesc, aici imi castig painea si pentru ca sunt roman!

asa cum zicea si badea, ‘traim in romania si asta ne ocupa tot timpul’.