roșia montană


roșia montană, uite un subiect pe care chiar nu credeam că am să-l abordez aici. din mai multe motive: toată presa vorbește numai de asta; sunt alții mai în măsură decât mine să dezbată acest subiect; mi se pare că ține de prea mult timp treaba asta ca să mai zici că e de actualitate. și totuși, chiar dacă nu sunt eu ăla care știe toate dedesubturile acestui circ, încă o gură în plus nu cred că strică.

am auzit de rmgc pe când eram la bursa. prin 2010 sau 2011 aș zice. erau pe la început atunci? pentru că știu că începuseră să verse bani foarte mulți în publicitate. în publicitatea de peste tot. online, print, tv, radio, outdoor, inserții. cotidiene, săptămânale, reviste de specialitate, tabloide, publicații financiare, de modă, de it, de orice. nu au targetat ci au acaparat. nu avea cum să se termine ziua fără ca tu să vezi ceva legat de rmgc. de bine sau de rău. oricum, și publicitatea negativă tot publicitate e.

am evitat să vorbesc despre roșia montană pentru că nu sunt foarte informat despre acest subiect și deși sunt un mare bătător de câmpi, câteodată e mai bine să stai deoparte. ăștia toți care au venit la conducerea țării, au căutat să vândă mai repede. moldomin, cuprumin, roșia, cfr marfă, oltchim și mai în trecut: sidex, mechel câmpia turzii, famos suceava, automobile dacia și automobile craiova și lista poate continua. de astea care s-au privatizat la începutul anilor 2000 nu se mai zice nimic. famos nu o duce prea bine. mechel și-a închis porțile și au vândut toată aparatura la preț de fier vechi, culmea, toată aparatura aia e acum tot în mâinile lor dar în rusia. sidex tărăgănește. de astea trei știu doar pentru că am lucrat în domeniul lor pentru o scurtă perioadă. automobile craiova e ford acum și primește fonduri de la statul român. automobile dacia e renault acum și nu cred că mă poate contrazice cineva când zic că noi i-am salvat și că datorită nouă încă mai sunt pe piață. dacă vrei să mă contrazici, întăi citește câteva analize ale englezilor pe tema asta.

cu siguranță au fost proteste la vremea respectivă pentru fiecare treabă în parte. nu s-a reușit nimic în schimb. așa că mă întreb eu: de ce rmgc n-a reușit încă ceea ce alții au reușit în jumătate de an? pentru că toată presa e cu ochii pe ei? ei bine, presa e plătită, nu ei îi opresc. cei din parlament? :)))) nicidecum. și ei abia s-au întors din concedii plătite de rmgc. atunci de ce?

poate că din cauza ong-urilor? aș vrea să zic că da, dar nici din cauza lor nu au reușit. ci din cauza oamenilor care sunt în acele ong-uri. din cauza inșilor din acele ong-uri. din cauza celor care și-au dat jos însemnele de pe ei și au încetat să mai reprezinte pe oricine altcineva înafara de ei. abia atunci au devenit mai puternici, mai credibili și mai înverșunati să reușească ce și-au propus. și astfel li s-au alăturat și alții. și s-au unit, pentru o cauză, pentru aceeași cauză, pentru ideea în sine, pentru viitorul lor. pentru că s-au săturat să li se fută viitorul de către niște oameni care nu apreciază nici măcar prezentul. și ca idee, la evenimentul de weekend-ul trecut de la roșia montană, fânfest, au fost prezenți aproximativ 4.000 de oameni. mai mulți decât la sunwaves sau la festivalul la care am fost eu. așa, fi-ți voi mai buni și salvați-ne cururile!

și ca să vă arăt ce m-a pornit să scriu despre asta:

și sunt sigur că o țineți minte pe madam asta, a apărut așa cum am zis, peste tot la tv, în ziare, vorbea la radio, era peste tot. și în wc dacă mă uitam, îmi zâmbea din vas. acum am tras apa.

click aici să o vezi cât de duios vorbește sanda lungu, imaginea rmgc de altfel nu?

+ There are no comments

Add yours